Roliga hörnan

Roligt behöver vi alla ha, eller hur! Så därför tänker jag samla lite smått och gott här, i form av historier, galna, tokiga, roliga och fräcka. Ingen hejd på skrattattackerna. Jag vill glädja och jag vill bli glad själv … så jag tänker bjuda på både det ena och det andra!

Kom gärna själv med förslag på historier! Tar tacksamt emot dessa!

*****************

Elefanten och myran

Det var en gång en myra och en elefant som skulle bada. Myran sprang ut i vattnet medan elefanten såg sig förvirrat omkring. Efter en stunds förvirring sa elefanten till den badande myran:
”Myran, kan du komma upp ett tag?”
”Nä, jag vill bada”, sa myran.
”Men snälla bara lite snabbt.”
”Ok då”, sa myran och gick upp ur vattnet.
Elefanten tittade på honom och sa:
”Tack nu kan du gå tillbaka igen.”
Något irriterat blängde myran på honom och frågade vad saken gällde egentligen.
”Äh”, sa elefanten, ”jag ville bara se om du tagit mina badbyxor.”

*****

Det var en gång en myra och en elefant som var ute och gick. Helt plötsligt bajsar elefanten, omedvetandes om detta, rakt på myran. Förvirrad över var myran tog vägen står elefanten kvar för att se om myran skulle komma tillbaka.
Två timmar senare kryper myran fram ur bajset och skäller på elefanten:
”Där trodde du var rolig, va?! Mitt i ögat!”

*****

En uttråkad elefant kommer fram till en stor myrstack. Elefanten kommer på den roliga idén att stoppa in snabeln i stacken och blåsa allt vad han kan. Följdaktligen sprutar det ut en massa myror ur stacken och många landar på elefanten. Elefanten bara ruskar på sig och myrorna åker av. Alla utom en som sitter på elefantens hals. Nedanför samlar sig de arga myrorna och skriker i högan sky:
”STRYP HONOM AUGUST!!!”

*****

Lindrar eller skapar huvudvärk?

På paketen med Panodil står det bland annat:
”Lindrar huvudvärk”

Men när man sedan läser pappret som ligger i paketet står det under biverkningar: ”Huvudvärk”

*****

Inga bekymmer!

Det finns två saker i livet att oroa sig över: antingen är du frisk, eller så är du sjuk. Om du är frisk så har du inget att oroa dig över, men om du är sjuk finns det två saker att oroa sig över: antingen blir du frisk eller så dör du.

Om du blir frisk så har du inget att oroa dig över, men om du dör så har du två saker att oroa dig över: antingen kommer du till himmelen eller så kommer du till helvetet.

Om du kommer till himmelen har du inget att oroa dig över, och om du kommer till helvetet kommer du att ha så fullt upp med att hälsa på och snacka med dina vänner och bekanta så du har inte tid att oroa dig över något.

*****

Första hjälpen för medicinskt okunniga

Matkvävning

Försök avlägsna föremålet som blockerar offrets luftrör genom ett hårt slag i hans/hennes mage. Kom ihåg att ducka innan föremålet kommer flygande och träffar dig i ögat. Påkalla hovmästarens uppmärksamhet på incidenten och begär en 20 procentig reducering av notan. Kom ihåg att beställa soppa nästa gång.

Hjärnskakning

När offret vaknar, fråga vilken dag det är, vad statsministern heter och hur många fingrar du håller upp. Håll upp fingrarna bakom ryggen för att inte göra det för lätt. Tala i tungor för att förvirra offret ytterligare. Ja, det finns otaliga sätt att göra någon annans hjärnskakning roligare. Här är ett roligt tips: Innan offret vaknar, släck alla lampor. När offret sedan vaknar, skrik: ”Tack gode gud! Vi trodde att du var död eller blivit blind eller nåt!”

Öppna sår

Omslå såret, vad nu det betyder. Försök minska blodflödet genom att dra åt ett bälte runt offrets hals tills han/hon får andningssvårigheter. Hihi, skojar bara. Dra åt bältet precis ovanför såret istället. Sy ihop såret med aluminiumtråd. Ha, lurade dig igen! Mycket smartare än du! Det är ju jag som är experten, vettu.

El-olyckor

Är offret fortfarande uppkopplat mot elkällan? Om så är fallet, stäng av strömmen omedelbart. El kostar en förmögenhet och slösas bort i sådana här fall. Ta pulsen på offret (om du nu kan hitta någon handled eller hals i den förkolnade hög av ben och bubblande kött som en gång var en människa). Tveka inte för länge; kör offret till närmaste akut. Du kan fästa startkablarna i offret om bilen inte startar.

Frakturer

Kontrollera om frakturen resulterat i att benpipor sticker ut genom den blodiga köttmassan. Om så är fallet, meddela då offret att han/hon kommer att dö. Det brukar få dem att hålla sig vakna. Knyt en spjäla vid offrets ben och be honom/henne att gå fram och tillbaka i några minuter för att spjälan ska komma på plats ordentligt. Offret kommer förmodligen falla medvetslöst till marken, vilket kommer att göra ditt jobb enklare. Flytta inte den skadade kroppsdelen, eftersom detta kan resultera i en onormal position. Men om du känner för det kan du ju försöka få ben att peka åt fel håll, handleder att snurra 180 grader. Det är otroligt vilka coola statyer man kan göra av en bruten extremitet. Mycket bättre än trolldeg.

Föremål instuckna i ögat

Skölj offrets ögon med fesljummet vatten. Använd inte tvål, idiot. Erbjud dig att plocka ut föremålet med dina tänder. Detta brukar föranleda offret att påstå att föremålet nu är borta och inte stör offret längre – innan du ens hinner visa tänderna.

Brännskador och skållningsskador

Håll den skadade ytan under rinnande kallt vatten. (Om offrets hela kropp är en enda sprakande massa av flammor kan det vara lite för sent för detta) Om offret spillt het vätska över sina kläder, avlägsna då kläderna omedelbart. Man vet aldrig, åsynen av dig hoppandes omkring utan kläder kan få offret att glömma sina värkande skador. Påminn offret om att så kan det gå om inte haspen är på.

*****

Annonser

One response to “Roliga hörnan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s