Drömtydning

angelglobe1.gif

Jag måste bara göra ett hörn här för drömtydning. Det är både intressant och lite skoj att få läsa om vad en dröm betyder …

***************************************** 

Flyga
Beroende på om man själv kan styra eller inte betyder det olika saker. Styr du själv betyder det att du är på väg att söka nya utmaningar och att du är i behov av större frihet. Blåser du mest omkring eller har svårt att komma dit du vill saknar du trygghet och behöver starkare förankring till din vardag.

Ormar och frukt
Drömmer du om ormar, gurkor, meloner, eller övermogen frukt?
Då handlar det om sex. Vad det betyder beror på hur man känslomässigt upplever drömmen. Är det skrämmande, äckligt eller tråkigt har man bekymmer med negativa förväntningar på sexlivet medan glada och roliga drömmar tyder på en längtan efter partner och sex.

Eldsvådor
Betyder oro för väntade förluster och förändringar. Eldsvådor är egentligen inte negativt utan handlar om att lägga saker bakom sig och gå vidare. Det är ett sätt för det undermedvetna att förbereda sig på förändringar.
  
Bli jagad
Att bli jagad – stress. Du har svårt att hinna, eller orka, med de krav som ställs på dig. Jagas du av familjemedlemmar är det skuldkänslor och privatlivet som stressar dig. Okända jägare handlar om en allmän fruktan för ekonomin och framtiden medan arbetskamrater och chefer är jobbrelaterad stress.
Att jaga själv – lösa problem. Att jaga något eller någon betyder att du bör/kommer att hitta drastiska lösningar på dina problem. Ju roligare du upplever jakten desto viktigare är det att du konfronterar sådant som stör dig i din vardag. Jaktglädje är en undermedveten tolkning av rättfärdig ilska, särskilt hos kvinnor.

Sex
Drömmer du att du har sex eller att du ser andra ha sex? Sådana drömmar beror oftast på fysiska signaler från kroppen när blodomlopp och slemhinnor ”testkörs”. Kroppen signalerar att den är redo för sex och det undermedvetna skapar ett skäl till varför kroppen reagerar och då drömmer vi om sex.

Evighetsarbete
Du drömmer att du gör något om och om och om igen. Det kan vara att gräva ett hål eller sortera papper. Betyder att du sitter fast i ett mönster du inte trivs i, att du inte hittar någon utväg på egen hand.

Tappa tänder
Det kommer en positiv förändring, ju mer dramatisk tandtappning desto större förändring. Symboliken är hämtad från vår barndom då tappandet av mjölktänderna skedde samtidigt med att de allra flesta fick nya horisonter. Vi fick vara uppe längre, bytte skola och fick nya kompisar.

Djur
Om du drömmer om djur kan det betyda att något oväntat och oförberett kommer att hända i ditt liv.
Häst eller hjort som visar sig och springer bort: nya känslor, vanligen förälskelse eller åtrå.
Att rida på ett djur: nya utmaningar och positiva nyheter, vanligen på jobbet.
Kaniner och liknande smådjur: utökning av familjen, nya ansvar i hemmet.
Stora kattdjur: en auktoritet uppmärksammar dig, kan vara en chef eller en förälder.
Vargar: dolda faror i din närmaste framtid.
Kråkfåglar: stundande sorgebud eller förluster.
Flygande fåglar: om det inte är rovfåglar eller kråkfåglar – positiva ekonomiska förändringar.
Björnar: orättvisor kommer att väcka ilska, svartsjuka, avundsjuka.
Enhörningar: något du önskar dig kommer att gå i uppfyllelse.
Råttor och insekter: du skäms för något du är eller gjort.
Hundar: står för trygghet och trofasthet. Betydde förr i tiden kontakt med polisen.
Katter: du planerar att göra något i hemlighet, kanske något förbjudet.
Sagodjur: du är psykiskt välmående och har en positiv livssyn.

Döden
Vare sig man drömmer om döden som gestalt eller att någon dör förebådar drömmar om döden att man kommer att byta ståndpunkt eller förändra sina värderingar. Det betyder i princip aldrig att någon kommer att dö utan bara att något personligt och viktigt kommer att ändras.

Sjukdom
Står för maktlöshet. Beroende på om det är man själv eller andra som är sjuka skiftar betydelsen men det handlar alltid om att inte kunna påverka yttre omständigheter. Tillfrisknande betyder att man accepterar förändringar.

Nakenhet
Är du naken i en folkmassa i din dröm? Det handlar inte om sex utan om brist på personlig integritet och att man känner sig maktlös i sin vardag. Helt enkelt att andra ”ser igenom” ens sociala försvar. Att göra privata saker offentligt betyder samma sak.

Hus
Drömmar om hus symboliserar hur man mår. Hus symboliserar hem och självkänsla. Allt positivt arbete med hus, hela hus, vackra hus eller flyttar till bättre bostäder betyder att du är tillfreds med ditt hemliv och att din självkänsla är god. Trasiga hus, hus med ruttna väggar eller stökiga och otrivsamma hus står för missnöje med hemlivet och bristande självkänslan.

Våld
Att bli skjuten eller slagen i drömmen betyder olika saker beroende på sammanhanget. Är det en strid på lika villkor betyder det att en känd konflikt har blossat upp. Är du försvarslös känner du dig utsatt och att andra har en starkt avvikande bild av dig än vad du själv har. Att slå eller skjuta andra: Du vill ta itu med problem. Du är redo att gå vidare och du kommer att lyckas. Om ditt våld inte får någon effekt alls betyder det att du har rätt mål men använder fel metod.

Shopping
Att drömma om shopping handlar om materiellt välstånd och kan betyda olika saker beroende på sammanhang. Att shoppa och gå vilse handlar om materiell avundsjuka, att shoppa och få mer än man trodde för pengarna betyder att man gör goda affärer och har koll på ekonomin.

Reseförberedelser
Du drömmer att du packar och packar men utan att du någonsin kommer iväg. Det kan också dyka upp något eller någon som förstör för dig. Återigen en stressdröm som betyder att du inte får uppskattning för det arbete du gör. Att andra ignorerar dig eller tar det du gör för givet.

Resor
Nästan alltid handlar resor i drömmar om verkliga resor som ligger i den nära framtiden. Att resan går dåligt i drömmen säger dock ingenting om att den kommer att gå dåligt i verkligheten. Bara att du är taggad och oroad inför resan. Ditt undermedvetna förbereder dig på att tackla oväntade problem, en mental reseförberedelse helt enkelt.

Platser och människor
Även känsloläget och bakgrunden i drömmen betyder något och platsen, människorna, och tiden på dygnet beskriver vilka delar av ditt liv drömmen handlar om. Kända platser handlar om situationer du möter ofta i ditt vakna liv. Okända platser handlar om sådant du gör sällan.
Människorna i drömmen talar om i vilket sammanhang drömmen ska ses:
Familjemedlemmar – drömmen handlar om ditt privatliv. Arbetskamrater – drömmen handlar om din relation till dem du träffar varje dag. Okända människor – drömmen handlar om din image och hur ”alla andra” upplever dig.
Tiden på dygnet talar om hur känsligt ämnet i drömmen är:
Dagsljus betyder att drömmen handlar om praktiska saker. Skymning och gryning säger att drömmen handlar om sådant du tycker är känsligt. Natt betyder att drömmen handlar om sådant du ångrar, skäms eller är rädd för.


Drömmar består inte bara av minnen och upplevelser. Trots att våra kroppar är stilla när vi sover skickar nervbanorna fortfarande meddelanden fram och tillbaka om allt som händer.De nervimpulserna blir också till drömmar.
Drömmar där man faller tills man vaknar med ett ryck beror oftast på blodtrycksförändringar eller blodsockerfall. Sådana drömmar går att undvika om du exempelvis äter en halv banan innan du går och lägger dig.
Drömmar där man blir instängd och får panik beror vanligen på sömnapné – små, ofarliga, andningsuppehåll under sömnen som bryts då hjärnan skickar ut adrenalin. Det leder till att man drar in luft, men kan också skapa panikkänslor som gör att man vaknar.
Riktigt hemska mardrömmar beror oftare på fysiska tillstånd än på skuldkänslor och liknande. Förändringar av kroppens kemiska balans är den största boven. 
De två vanligaste orsakerna är medicinering och ändrade alkoholvanor.
 

5 tips för din drömtydning

1. Det är lätt att bli lurad av känslor man får av drömmar. Om du blir skrämd är det lätt att tro att drömmen är negativ, trots att den egentligen inte är det. Beskriv drömmen för någon annan innan du tolkar den, så är det lättare att förstå vad som egentligen är viktigt.
2. Att minnas drömmar kan vara svårt. Det lättaste sättet att minnas mer är att förändra sömnrytmen. Ställ väckarklockan en kvart tidigare än vanligt så vaknar du i en annan del av drömcykeln.
3. Undvik att tyda drömmar direkt när du vaknat. Just då är risken stor att tolkningen blir alldeles för fantasifull.
4. Skriv gärna ner dina drömmar så att du kan tolka dem senare. Kom ihåg att anteckna hur du kände (inte bara vad som hände) eftersom dina känslor i drömmen styr tolkningen.
5. Drömmarna är en del av dig, de kan aldrig skada dig. Mardrömmar är ditt undermedvetnas sätt att beskriva saker i din kropp eller ditt vakna liv. Det bästa sättet att få en lugn sömn och goda drömmar är att ändra det du inte trivs med.

 

Annonser

162 responses to “Drömtydning

 1. sandra

  jag ville bara tacka för att du skrivit detta..hjälpte mig. mvh sandra

 2. Chip

  Har ofta hört folk prata om att de drömmer om tandlossning. Men har aldrig lagt deras ”tydningar” på minnet. Brukar själv väldigt sällan minnas vad jag drömt. Men imorse visste jag att jag tappat en massa tänder inatt. Brukar inte tänka så mycket på vad jag drömt heller..men nu var det annorlunda. Så kommer samtalet man inte vill ha…min morfar har somnat in för alltid. Kan inte sluta tänka på drömmen så jag måste kolla..Läser sen om att drömmen jag haft kan betyda otur…förändring m.m. Ganska skrämmande egentligen.

  • Hej Chip det här svaret kanske kommer 6 år försent men sedan jag varit liten har jag hört att om du drömmer om att tappa tänder så betyder det att någon nära dig kommer dö samma sak hände mig fast med min gammelmorfar.

   • Katharina

    Väldigt konstigt att någon nära till er dött då ni drömt om att tappa tänder. Jag har drömt de flera gånger, ibland 2-3 gr om året ibland kan de ta något år innan jag drömmer det igen. Det är väldigt dramatiskt och jag känner hur tänderna lossnar. Men ingen har dött i min närhet.

 3. Chip: ja det var verkligen otur – beklagar din morfars bortgång!

 4. Visst är drömmar ett intressant ämne, har en hel hemsida som just tar upp både drömmar och annat. Gå in på min hemsida http://www.anitascorner.net o i menyn hittar du Silvertråden.

  Kram

 5. Ann- Christine Nilsson

  jag drömde om små tomtar jag var o hälsade på dem jag fick krypa runt där inne hos dem det var så pyttelite allting men dom var så snälla mot mig

 6. sanna

  Jag drömde för några nätter sedan att jag hade barn. och att barnet ammade mej?
  Hur kan jag tyda det? vaför drömmer jag så?

 7. Susann Gunnarsson

  Hej
  jag är förtvivlad, vet verken hur jag ska tolka mina drömmar eller varför detta pågår.
  vågar inte somna längre för jag vet att på ett eller annat sett kommer liknande drömmar hela tiden tillbaka.

  jag har nu i fyra nätter vaknat gråtande och drömt om att min sambo är otrogen eller att han kommer lämna mej för någon annan, och varje gång i drömmarna kommer jag på honom på ett eller annat sett, han rymmer/sticker från mej ofta i drömmarna.

  och när jag väl vaknat torkat bort tårarna och somnat om, vaknar jag åter igen gråtandes och haft någon liknande dröm.

  vad betyder detta, hur ska jag tolka detta.
  min sambo tycker bara jag är löjlig och säger: men det är ju bara en dröm det är ju du och jag mot världen hjärtat.

  måste veta hur ag ska tolka dessa drömmar innan jag bli galen av sömnbrist.

  mycket mycket tacksam för svar
  MVH Susann Gunnarsson

  • Jonatan F

   Lägg inte för stor vikt vid drömmar, det kan lika gärna vara undergrävd rädsla eller oro för något annat du håller kärt.

  • Monica

   Såna drömmar är ett gott tecken:) kan glädja dig med att då har du en trogen man. Vad som sker i drömmen är din rädsla men drömmen visar vad du är rädd för ska hända. Men i verkligheten betyder drömmen att din man är dig trogen och att du ska vara lycklig.

 8. Pia

  Hej. Drömmer ofta att jag är på en resa och blir distraherad av en snygg man. Detta gör att någon i ex busselskapet kommer och kallar på mig. Den personen springer före och jag hinner inte med. Ex kommmer inte med samma hiss eller kommer till en annan utgång och där är inte ex bussen. Försöker att springa men kan inte. Känner mig jätte stressad och vilsen.
  Tack på förhand. Pia

 9. Vickan

  Hej Susanne!
  Har hört att det du drömmer om handlar mest om rädsla för att din sambo ska lämna dig, och det hänger ihop med dålig självkänsla. Du borde bygga upp din självkänsla mer, hade själv förut sådana drömmar exakt så som du beskriver det, och jag kan garanterat säga att jag hade dålig självförtroende på den tiden. Samtidigt som jag började bygga upp mitt självförtroende började drömmarna avta. Allt handlar om osäkerhet på sig själv.

 10. Carro

  Hej Susanne
  Din dröm kan även var mer symbolisk än vad du först tror (beroende på om du känner dig trygg i ditt förhållande eller ej).
  Vi alla går ju igenom svårigheter i livet och ditt undermedvetna kan testa dina gränser och känsloreaktioner genom att måla upp ett mardröms scenario som du sedan måste bearbeta och hantera.
  Hur du tar till dig dina känslor och reaktioner från drömmen kan göra dig starkare och visa för dig själv att du minsann klarar av vad du skulle beteckna som ett enormt svek. Det behöver inte ha att göra med din nuvarande relation utan generella svårigheter i livet som behöver tas i tu med.

  Genom drömmar kan både kroppen, hjärnan och det undermedvetna skapa en ”test värld” där allt kan hända och på så sätt kan ens värsta mardrömmar bearbetas utan att de behöver hända i verkligheten. Ta till dig dina reaktioner och känslor och försök att analysera vad de väcker inom dig och olika sätt att hantera dem. Om du har tur så kommer du bli visare på köpet, bara genom att inte vara rädd för att adressera det okända.

  Lycka till och hoppas att tipset hjälpte.

 11. Sandra

  Hej!
  Jag hoppas få hjälp med en vanlig mardröm jag brukar ha någon gång i månaden.
  Inatt hade jag en dröm där jag flydde ifrån en man som höll mej fången i väntan på att han och hans familj skulle döda mig (genom kalibalism) Men jag lyckades fly och springer därifrån.
  Det som är så konstigt är att varje gång jag drömmer om att jag blir jagad, där jag flyr eller ska gömma mig. Så är jag ALLTID i min mormor och morfars stora villa, eller på deras tomt.
  Varför är jag alltid i deras hus?
  När jag var liten brukade jag vara hos mina morföräldrar ganska ofta på helger och storhelger tillsammans med min ensamstående mamma. Vi står varandre väldigt nära, så jag förstår inte varför jag vill fly ifrån deras hus? De är själva aldrig där när något händer. Det är också alltid en eller flera manlig figurer som är fientliga.
  Tack på förhand. Sandra

 12. Elina

  Hej jag har beställt en ouija board från internet. och nu har ja drömt två nätter i rad att någon säger till mig att inte spela detta. vad kan det betyda?

 13. Jag har hört att om man drömmer att man tappar tänder, kommer någon närstående att dö!

  Och att om man drömmer att någon dör eller om drömmen handlar om blod så kommer den man drömmer om få lycka och tur i sitt liv!

  På min blogg har jag en dröm som jag gärna skulle vilja ha tydd om någon har lust/tid till det!?
  http://www.tsisimy.blogg.se

 14. stavade fel på webadressen.. Sorry… http://www.tisismy.blogg.se ska det vara!

 15. Annelie

  Hej!
  Snälla, hjälp mig! Min sambo drömde att jag och vår 10åriga dotter gick igenom isen! is betyder ju kärlek, men jag hittar inget om att ramla i plurret någonstans…

 16. Carro

  Hej Annelie
  Att din sambo drömde att du och er dotter gick genom isen kan ju vara hans bearbetning av sin värsta mardröm. Att er kärlek någon ggn kommer att ta slut eller att han kan riskera att förlora er och stå handfallen vid sidan om utan att kunna göra något.
  Kan ju även vara så att ni nyligen innan drömmen grälat, haft det svårt eller på något sätt gjort det klart för honom att ingenting är för evigt om man inte jobbar på det. Då kan det undermedvetna enkelt göra sig av med det som tynger en och visa sig som att ens nära och kära dör eller försvinner i drömmen.

 17. Frida

  Hej!

  Jag drömmer ofta hemska drömmar, men i drömmen är jag inte rädd. Men när jag vaknar, blir jag nästan rädd för mig själv…
  Jag drömmer ofta att jag räddar någon, ibland någon jag känner och ibland en helt okänd person. Men det värsta av allt är att jag oftast ”dödar” personen som är ett hot på ett ganska så grymt sätt och känner mig till freds när det är avklarat… är jag helt sjuk i huvudet eller vad betyder detta!!!???

  hoppas på svar:)

 18. Dawid

  många har sagt till mig dom senaste två veckorna att dom drömt om mig, folk jag inte träffat på länge och folk jag träffar ganska ofta, vad kan det betyda?

 19. Liza

  Jag drömmer ofta att jag skall ringa ett nummer på min telefon, och jag kan numret i huvudet, men mina fingrar vill inte slå rätt nummer. Jag står fel hela tiden. Och jag blir mer och mer stressad och frustrerad. Vad betyder detta?

 20. Nadine

  Hej!
  Både jag och min sambo har återkommande drömmar om vålnader och gestalter,som ibland håller fast oss så man kan varken skrika eller röra sig,vissa bara rör sig runt i rummet.Vi båda två är alldeles skräckslagna när vi vaknar,drömmarna har kommit det senaste året,vi har inte upplevt liknande drömmar någon av oss tidigare,man börjar nästan undra om det spökar på riktigt?Hoppas ni kan hjälpa mig,mvh

 21. Ingegerd

  Hej!
  Jag har återkommande drömmar om att jag går vilse och inte kommer dit jag ska. Jag vet vart men jag kommer inte fram. Vad betyder det? Tack på förhand.

 22. Intressant läsning….jag som drömmer mycket och minns dom oxå..

 23. Anna

  Precis som Sanna drömde jag att jag var gravid, födde och sen ammade barnet, vad kan det betyda?
  tack.

 24. Alice

  Hej!
  Jag har väldigt, och då menar jag väldigt konstiga drömmar. De flesta kommer jag också ihåg just för att de är så konstiga, men främst för att de, otroligt nog, är väldigt tydliga.
  Igår drömde jag att jag skrev ”This is what you do to your kids”, på en tavla, och sedan skrev jag ”Spellman high”, och en 5:a under detta meddelande. Nu vet jag inte riktigt vad det kan bero på. Att eleverna på denna skola inte mår bra av en allvarlig incident, eller om det finns en sådan skola överhuvudtaget?

  Idag drömde jag däremot om en tjej jag hade bråkat med i sjuan, som hade förtalat mig och fick alla i skolan emot mig (för 7 år sedan), och hon bjöd alla på mat i drömmen. Jag vågade inte äta från hennes mat, för att jag trodde att hon hade lagt något i det, för att förgifta mig. Sedan fick jag höra i drömmen att det var cateringsmat, men hade ändå svårt att tro på det. Men trots det åt jag lite. En av hennes kompisar sa något elakt, som jag nu inte kommer ihåg, men då bröt jag hennes rygg. :s.
  Sedan försökte denna tjej (som jag hade ett bråk med i sjuan), låsa in mig på toa, som var översvämmat på avföring. Detta försökte hon göra med bulgur (en sorts ris), som hon försökte klämma fast i låset, så att det inte gick att öppna dörren.
  Precis när detta skulle ske, kom en okänd mörk tjej, och lade vatten i det så att det gick att öppna. Sedan tog hon fast henne. Jag kommer ihåg att jag gjorde en high-five på denna tjej. Men sedan kommer jag inte ihåg ngt mer.

  Haha, låter väldigt konstigt va? Skulle vara väldigt tacksam, om jag kunde få förklaring på dessa drömmar. Ha det bra!
  MVH Alice

 25. Hej! Jag drömmer ofta helkonstiga drömmar där jag själv styr över var jag ska gå och så. Landskapet blir klarare för varje gång och jag känner igen mig från tidigare drömmar. Skogen är belägen där, stallet där, havet, höghusen där osv. Är detta något ovanligt? Man blev ganska entusiastisk. Jag brukar komma ihåg mina drömmar minituöst. Oftast drömmer jag nog om trappor och att jag flyger. Ibland är mina drömmar rara med blommor och sådant. Men ibland är jag även fången. Drömde att jag följde meden svart katt en gång och hamnade hos en vampyr. Vad betyder det? Är det min fantasi som är lite överdriven? Känns som om jag klampar in i en helt annan värld och ting och personer har ofta sammanhang. Senast drömde jag om gargoyoler längs en gata hus och på motsatta sidan vackra svanar. Tolkade det som om jag står inför ett dåligt och/eller bra val, vad tror du? Sedan läste jag texten ur en gammal bok och fick ett budskap? Tacksam för svar

 26. Josefin

  Inatt drömde jag så sjukt konstigt och sjukt mycket. Först var jag hemma hos en kille som jag gillat och hela min familj var där, han försökte få kontakt med mig men jag ville hellre vara med hans bästa vän. Han försvann med bilen ut i skogen och jag ångrade mig och ville följa efter, så jag skickade ett sms och frågade om han kunde hämta mig. Men det kunde han inte, så jag gick ut till honom genom skogen som var kolsvart och jag såg ingenting, hittade honom inte heller.

  Sen rätt var det var så var jag i stan och såg killen jag gillar nu. Han stod och skulle hoppa på bussen men jag försökte stoppa honom. På trottoaren låg det kattungar som tänkte krypa över vägen men jag räddade dom. Jag gjorde allt för att han skulle se mig. Sen var vi på samma fest och jag har för mig att han flörtade lite. Sen hade jag sex med en av mina bästa tjejkompisar medan en annan kompis låg brevid oss i sängen och någons mormor kom in och vattnade blommorna.

  Är det här bara en sjuk dröm eller betyder den någonting?

  • Delwin

   Hej !
   Du kanske tänker på alla fast omedvetet, alltså att de är en del av din vardag. Och åt andra sidan tror jag du ätit för mycket innan du lagt dig till sömns.

   Jag hoppas att det hjälpte! 🙂

 27. Hej! vet inte om du läser detta..
  men jag drömmer ofta..väldigt ofta att jag kör bil eller att nån annan gör det och att det ofta blir problem,att jag inte hittar,bensinen tar slut, att nån kör olagligt utan körkort..osv..
  eller att jag flyttar och att jag blir fruktansvärt besviken,eller att lägenheten är äcklig,smutsig och jag får panik och vill flytta tillbaka.
  inatt drömmde jag att jag åkte på en kryssning,och att dom la en bebis i en kattlåda,sen att jag blev skjuten i halsen när jag skulle skydda min mormor från terrorister.minns hur ont det gjorde i halsen och att jag hörde musik i bakgrunden,och jag tänkte i drömmen att ”du måste vakna nu” jag brukar kunna vakna ur drömmar ibland..men igår gick det inte.ibland drömmer jag småsaker som sedan händer i det verkliga livet med..
  vet du nått av vad det här betyder?

 28. Jag har haft riktigt hemska mardrömmar i kanske 3 månader nu. Det är allt från att jag dödar min lillebror för att han är en massmördare, nån kommer in och massmördar folk på min skola, att jag får två tumörer i huvudet och då vill alla döda mig, jag blir kidnappad.. Listan tar inte slut! Jag förstår inte varför jag drömmer så här mycket. Har vaknat gråtandes 2 gånger (har aldrig gjort det förut.) Drömmarna är nästan alltid att jag själv är i underläge.. Finns det någon ”anledning” till att man dömmer mycket hemskt under vissa tider/onständigheter?

 29. lovisa

  Jag har återkommande drömmar om svarta katter som biter och attackerar mig.

  Inatt drömde jag om en svart katt igen. I drömmen låg jag, min pojkvän och en tjejkompis i en jättestor säng och sov. Katten la sig bredvid mig och gosade. Sen när jag rörde på mig råkade jag väcka den då blev det helt galen och började bita mig. RIKTIGA bett alltså! Jag var riktigt rädd i drömmen och tänkte nästan att det var på liv eller död.. jag eller katten..

  Sen attackerade katten min pojkvän som låg och sov bredvid. Bet tag i hans hals så varmt blod sprutade 😦 Sen såg jag i hans ögon medans allting hände sen blev hans ögon kolsvarta, hans huvud tippade och han var död.. Då vaknade jag alldeles skräckslagen.

  Någon som vet vad drömmen betyder??
  Och vad drömmar om svarta katter som bits i nacke, hals, händer, armar i allmänhet betyder?

  Det är riktigt läskigt och jag vågar oftast inte ens somna om i rädsla att jag ska fortsätta drömma om det..

 30. Johanna

  Jag har återkommande drömmar om att jag försöker låsa ytterdörren för någon eller något. I drömmen har jag oftast panik och försöker låsa om mig men det går inte. Utan dörren åker konstant upp, eller att den endast går att stänga men inte att låsa..Då någon försöker komma in..Detta har jag drömt i mellanåt i flera år..Vad betyder detta?

 31. Margit

  Hej 🙂
  Jag hade en dröm där min bror hjälpte mig att renovera mitt sovrum. Jag skulle riva ner gammal tapet och hittade stor öppning. Min döda mamma kom in i rummet, jag sa till henne att….Titta va dåligt de har gjort väggen. Hennes vänninor var där, de tyckte att jag hade en vacker dubbelsäng, den var gjord av massiv ek och gavlarna var klädda i buffelskinn. Min far kommer in, jag blir arg. Han tycker att sängen står i vägen och tycker att man ska kuffa den åt sidan. När hag gör det så går sängen sönder, jag blir jätte arg och skriker…Du fattar inte hur dyr sängen är den kostar minst 10000 kr. Han bry sig inte om vad jag skriker om. Han bara vänder sig om och säger….Jag mår dåligt och måste gå och vila. Jag skriker att han kan fast dra åt helvete för jag bryr mig inte…sen gråter jag över att min säng är sönder.

 32. hej annelie. Igår natt så drömmde jag att jag och min pojkvän gjorde slut och att jag tröst åt mig med glass vad kan de betyda

 33. Ruth

  Hej !

  Jag har haft en återkommande dröm som handlar om att jag befinner mig ute där det är snö och jag står i kallt isvatten upp till midjan, där är kattungar i vattnent som jag förtvivlat försöker rädda, jag lyckas rädda en del och lägger dom innanför min jacka, för att få dom till att överleva.
  katterna är svart och gula.
  jag är rädd och panikslagen att kattungarna inte ska överleva.

  Jag har försökt tyda denna drömmen men kan inte riktigt få fram något.

  Skulle varar jätte tacksam om de är någon som skulle kunna berätta för mig vad denna drömmen tyder på ?

  Tack på förhand.

 34. Anna

  Hej! Inatt drömde jag både att jag tappade en massa tänder och att min bror dog, kan det ha någon samband och betydelse?!

 35. mine

  Hej vet ej om du kan hjälpa mig jag drömmer ofta om en gammal kärlek till ,jag har inga känslor kvar för honom utan älskar min man. Denna kärlek och jag hade 8 struliga månader för snart 20 år sedan menhan kommer ständgit åter i mina drömmar. Vi har aldrig sex eller så i drömmen men det finns en sexuell anspelning i drömmen.
  Jag har talat med honom många gånger efter det att vi bröt upp. Men det finns inget kvar jag kan inte ens förstå vad det var som jag älskade hos honom. Han var den första jag älskade på riktigt

 36. mmmm

  Hej, ville bara berätta att om man drömmer om att man tappar tänder, så betyder det att någon man känner kommer att dö.. Om man drömmer att man tappat framtänderna så betyder de att någon som man är jättenära med kommer att dö..

 37. anna

  Hej!

  Jag hoppas att du kan hjälpa mig! Jag har en återkommande dröm om att vaknar på morgonen och går ut i hallen och då står ytterdörren öppen. Jag blir alltid rädd och får panik i drömmen, vem har tagit sig in. Brukar vakna direkt efter detta. Vad betyder det?

  MVH anna

 38. Du borde stämma Aftonbladet för det tycks ha stulit din text rakt av utan att ange källa!

  Mvh,

  Avslöjaren

 39. Om nån vill ha lite hjälp med en nattdröm maila eller messa mig så detaljerat du minns det.

  gratis förståss.

  lena

  • Hejssan jag får itne kontakt med dig via din sida, kan inte publicera min kommentar för någon orsak och hittar heller ingen e_post adress som jag skulle kunna skicka till.
   Skulle nämligen behöva lite hjälp med en dröm jag haft.

  • Kim

   hej, jag vet inte riktigt vart jag skulle maila till dig så jag gör det här. Efter att ha läst drömtydningarna ovan så har jag fått ett slags (ganska medvetet) svar ang. mina återkommande drömmar då bla droger och andra svårigheter har stört mig genom alla år.. dessa drömmar stör mig så pass mycket att varje gång så vaknar jag gråtandes och i deppression och jag vet inte vart ja ska ta vägen. Drömmarna har alltid samma innehåll vilket är att jag blir jagad, det är natt, jag är rädd och måste gömma mig men möter hela tiden svåra hinder så att ”hemskheten” nästan hinner ifatt mig, alltid precis i hälarna, Ett gammalt slitet hus i skogen är också alltid med i dessa sammanhang där jag ofta söker skydd med där det alltid verka vara där som faran bara väntar och lurar på mig. Inatt hade jag en liknande dröm där jag var med min pojkvän i ett ruckelhus långt ute i skogen som såg dammigt och ovårdat ut och det verkade vara obebott, det var natt och jag kommer ihåg att jag tittade ned på en bäddad säng(men jag ansåg det fortfarande som en fruktansvärd tanke att sova där med tanke på att jag aldrig skulle lägga mig i en säng i ett obebott hus, eller en säng som jag inte bäddat själv) Huset hade en lite obekväm känsla senare efter att ha kikat runt så mötte jag en okänd tant i köket, hon verkade läskig och helt plötsligt flög något demoniskt ur henne (liknande en råtta/fladdermus) och det enda jag hade i tanken var att skydda min pojkvän och mig från detta så jag drar i hans arm och springer med oss ur huset. Utanför ar det stora höga majsfält och på ena hållet så kommer en hel flock med ”demoniska” människor” och medan åt andra sidan fanns en bro där det bara var två sådana demoner”, så jag drar med min pojkvän och satsar på bron och jag har hela tiden en skrämmande känsla, som att det gör ont i mig, att jag måste hitta lösningen och rädda oss men faran är för nära lixom. somsagt genom att läsa dina tolkningar har jag fått en liten uppfattning av det hela men om du hade något mer som kunde hjälpa mig från dessa mardrömmar så uppskattas all hjälp man kan få. Tack på förhand Somsagt denna ”tanten”, Huset, hinderna, oondskan, jagan och rädslan är det som är samma innehåll på dessa drömmar (sedan sker sig dessa i olika syner)

 40. No Virtue

  Jag drömmer flera gånger i veckan att jag tappar tänderna, har gjort i ungefär ett år nu. Tråkig tydning på den drömmen.

 41. leo

  hej! jag tycxker det är så fashinerande med drömmar. Hel fantastiskt! bra jobbat!

 42. gunsan25

  drömmer nästan varje natt att det ringer men när jag går upp och tittar inte men det är så verkligt att det börjar vara otäckt

 43. Stephanie

  Hej jag har en pojkvän sedan 5 månader tillbaka och jag drömmer jätte mykt om honom och i dom drömmarna är de bara negativt nästan att han inte bryr sig om mig den senaste drömmern jag hade va om en man jag har känt sen 10 år tillbaka han är tyvärr dömd till våldtänkt och i min dröm så drömde jag att han den mannen försökte våldta mig och att jag ropar på min pojvän som är i duschen i samma lägenhet men han hör inte mig och flera gånger har jag drömt att jag är utsatt för något och jag ropar på han men han varken ser eller hör mig fast han är jämte snälla hjälp mig med detta för jag är jätte orolig vad detta kan betyda jag har vaknat flera gånger på natten och svettas och andas jätte dhupt och min pojkvän har väckt mig flera gånger för att han har varit orolig för jag andas häftigt och rör mig mykt i sömnen hade varit jätte tacksam för ditt svar

 44. saltan

  du kommer ha lite lidande i ditt förhållande så va bredd för det..

 45. Bella

  Hej.

  Jag har precis vaknat och blev skrämd av min dröm!
  Började direkt googla för att kolla upp varför jag drömmer om denna onda sak. kom in på lite olika sidor och just denna..

  Jag är i ett hus jag varit i flera gånger, då menar ja att jag har drömt om denna sak i minst i 3 år i rad flera gånger om och om igen, just detta bostadshuset ljus beige.. När man kommer in i det är det Mörkt och många olika rum, en lång trappa upp till den lägenhet ja alltid är i. Tror det kan vara en 6a, fast i ett rum finns en hemlig liten garderob, som jag får den känsla av varje gång att jag bara vet om. Av någon anledning är jag alltid jagad av olika saker typ vargar hände ofta när jag var liten även hundar som ylade tills jag blev helt galen men dom var snälla men jag blev ändå illa till mods, nu mera arga människor.
  I bland när jag är i lägenheten som jag drömmer om, vågar jag aldrig gå på toan, för att varje gång jag kollar in i spegel, är det en mörk gestalt, en kvinna med mörkt långt hår, som lyfter upp mig. och kan inte komma loss…
  Jag är inte så lång och är smal och nästan som nån sätter klorna i mig och lyfter upp mig så känns det! Jag skriker och gråter och kan i bland vakna av att jag gråter och känner mig helt förtvivlad.

  Men just nu för några minuter sen… drömde jag att det var djävulen som var arg och försökte hitta mig och en till person som jag försökte hjälpa.. Personen jag drömmer om kan jag inte se, kan faktiskt inte se om det är en kille eller tjej, kan bara känna att personen är fruktansvärt rädd och behöver hjälp.. I dom olika rummen försöker jag gömma mig, det är alltid olika människor där som ger som tecken till djävulen vars ja är gömd. I ett rum ligger det 3 personer och sover, blandannat min rullstols bundna mormor. jag försöker gömma mig under ett vitt skrivbord när jag märker att en person kommer in som letar efter nått, men då vaknar människorna i rummet och visar vars jag gömmer mig då förvandlas personen i dörren som är väldigt mörk till djävulen med horn och helt plötsligt står det en bock i ett hörn med horn som skruvar sig inåt och djävulen i dörren..
  Ja lyckas komma undan, försöker hitta mitt rum jag alltid brukar gömma mig i. Men hittar inte igen det… Hittar ett annat med ett fönster och det är ljust där ute men en stor tjock taggig kaktus som är på höger sidan så man måste vara smidig för att inte göra sig illa på den… Då helt plötsligt kommer den här personen som jag inte kan se könet på in i samma rum, och är upprörd å rädd, personen är lite mullig och kort… Vi börjar höra tunga steg komma närmare den stängda dörren. Jag öppnar fönstret och försöker hjälpa den person jag inte kan se ut genom fönstret, för den verkar mycket mer rädd än vad jag är, olyckligt nog när jag puttar ut den personen så sticker jag mig på kaktusen och det gör så fruktansvärt ont… Tillslut får jag ut personen! Då har dom tunga stegen kommit så nära att jag inte skulle hinna klättra ut genom fönstret, så jag gömmer mig bakom dörren snabbt. Den mörka personen med dom tunga stegen kliver in och börjar sakta förvandlas till djävulen, men jag får en känsla av att djävulen vet att jag är bakom dörren så jag försöker trycka på dörren så jag kan stänga igen den. men det går inte någon börjar skratta Och jag vaknar livrädd och mår hyfsat dåligt… Nu sitter jag här fortfarande illa till mods!

  Vad är det min dröm säger mig?
  Känns som hela drömmen är mörk och farlig och det känns hemskt tungt!

  Skulle vara tacksam över svar.

 46. Hej!
  Jag har flera gånger drömt att jag varit gravid. Har till och med drömt att jag varit skengravid.
  Att bli gravid är något jag verkligen vill i verkligheten och en spådam har sagt att det kommer att bli så det närmsta året. Men vad får mig att drömma detta?
  Kram

 47. Sandra

  Jag drömmer jämt om ilskna vildsvin som sliter loss delar av min kropp. jag går med min hund i drömmen, när dom kommer klättrar ja upp i ett träd. men dom klättrar efter, då ger jag min hund kraften till att flyga ifrån, och jag stannar med smärtan. Återkommande dröm, vad menas?! 😦

 48. setko

  hmm heej hade en mardrömm för en vecka sen typ den skrämde skiten ur mig rätt ut sakt den skrämde mig så mycket att var tvungen både öppna dörren och tända lampan , och drömmen höll på under hela kvällen fast jag vakna till och sov flertal ggr under kvällen.. har aldrig förr haft mardrömmar.. men nu idag har haft en till typ lika våga knapt sova om jag aldrig haft mardrömmar förr .. plötsligt kommer det 2 nästan under samma vecka måste vara något ???

 49. Hej!

  Jag tror inte att jag har drömt en enda mardröm på flera år men de senaste dagarna har jag drömt några.

  Inatt drömde jag något jag inte alls brukar.
  Jag drömde att jag låg sjuk i min mormors säng så knacka någon på dörren så sa jag ”kom in” så öppnades dörren men ingen va där sen helt plötsligt bara smälls dörren igen så skriker jag ”GÅ UTTTT” så öppnas dörren och stängs igen så får jag panik och skriker MORMOOOOOR(bor hos dem just nu) fast jag fick inte fram något, jag va jätte hes sen slutar jag skrika för jag trodde att jag inbilla mig, sen helt plötsligt går någon i min säng(känner jag) men ser ingen så håller mina ögon på att stängas och jag börjar ropa på mormor igen men får inte fram något, jag försöker hålla ögonen öppna sen helt plötsligt ser jag skuggan av djävulen på väggen och så börjar jag bita i luften haha samtidigt drar och biter någon i min arm, så vaknar jag av att jag håller i min egen arm?

  Har för mig att drömmar om djävulen inte är speciellt bra?!

  Dagen innan drömde jag om att jag stod på en, nästan som en asfalterad basketplan fast jätte liten, runt om den var det vatten och sen vanlig mark, såg nästan ut som en skolgård. Alla andra(vänner och pojkvän) stod på andra sidan och det va jätte mörkt ute. Jag går fram till kanten för att hoppa över när plötsligt världens största haj hoppar rakt upp i luften framför mig och biter efter mig, jag trillar baklänges och är i chocktillstånd, känner att jag är rädd på riktigt också. Jag reser mig sen upp och ser att det är hajar överallt i vattnet men det är jätte mörkt så man ser dem knappt. Hajarna börjar hoppa upp i luften efter mig och jag klättrar upp på ett litet plank och försöker komma undan, sen vaknar jag alldeles svettig!

  Brukar alltid drömma så konstiga drömmar men aldrig mardrömmar! Någon aning om vad dessa kan betyda? Tack!

 50. Johannes L

  hej, jag har haft samma drömmar som Dawid och Nadine drömmer.

  Allting utspelades när jag låg i min säng från att jag var 10 till 15 år gammal, ca en gång i månaden. (17 år nu).

  Det var alltid någon form av demon/vållnad som höll fast mig, men inte kroppsligt, utan på någon sätt förhindrade mig att röra på mig eller göra ljud i från mig, Väldigt ofta fick jag en känsla utan att han sög ut något ifrån mig, men kan inte säga vad, men det gav en väldigt snabb och intensivt skakade känsla. När jag vaknat kunde jag aldrig skilja på om det var verklighet, eller dröm…

  Snälla, någon som vet vad det handlar om, skriv i tråden! tack på förhand.

  • Sandra

   Jag vet att detta var längesen du skrev, men svarar ändå. Det låter mer som en sömnparalys du fått. Kolla upp det! Man är mellan vaket tillstånd och sömn! Det är rätt så otäckt, men eftersom man är hyfsat medveten om att det är en dröm så kan man övertala sig att det är just en dröm och väcka sig själv! Det är rätt så skönt!
   Det händer oftast när man sover mitt på dagen eller precis vänt dygnet osv. Du kanske sov mycket på dagen förr när du var yngre. Många barn har sömnparalyser och de är så verkliga för dem, men vi ”vuxna” tror att det är vanliga mardrömmar. Man får vara lite försiktig där!

  • Björn Nilsson

   Om jag inte visste bättre (och vad vet jag egentligen? ) så låter din dröm som ett klassiskt exempel på en ”Abduction”…tusentals människor har beskrivit exakt detsamma som du upplevde i din dröm. Gå tii YouTube o sök på ”Abduction”..Aliens…etc…om du vill veta mer

 51. Sigrid

  Hej jag drömde en ganska speciell dröm inatt och känner på mig att den betyder något.
  Jag klättrar upp för ett kntigt berg. Det är jobbigt men det blir lätt för jag anstränger mig så mycket. Det ärlugn musik i bakgrunden och längst ner är det sand. Det är även vatten som täcker sanden precis. Jag klättrar upp mot en vacker natur där det grönskar. Vad betyder det här? Vart är jag på väg?

 52. silla

  hej..

  Jag drömmer ofta att jag bor i en stor lägenhet med många rum..men det finns antingen en dörr, ett utrymme eller en mörk korridor av något slag som ger kalla kårar och är kuslig på något sätt. Jag kan inte tex låsa dörren, eller stänga gången etc. utan jag känner mej väldigt otrygg i min lägenhet pga denna faktor. I verkliga livet så trivs jag kanon i min lägenhet..men jag antar att det inte handlar om den….Nån som vet?

 53. Fabbe

  Hej!

  Brukar drömma väldigt mycket men det nog första gången som jag drömmer om måne. Det som var konstig är att jag kunde se inte bara en måne utan jag såg nio stycken och de hade olika former och storlekar. kan du hjälpa mig att tyda min dröm.

 54. Grymt bra inlägg måste jag säga!

 55. Linnea

  Jag har en dröm jag drömmer OFTA,
  Den börjar med att jag är på en marknad, jag är helt ensam, men sen ser jag en man som står borta vid ett höghus gjort av trä, fast huset har inga våningar det är bara en hiss i. Så står han och ropar”kom och åk hiss”, jag går dit och hoppar in i hissen, då ler han och skrattar jätte högt, sen stänger han dörren. Då är det ganska kallt och mörkt, sen är det ett fönster på dörren, när hisssen åker upp så kollar jag upp , då ser jag ett sten tak, och där uppe vickar ett stort grästrå ca 1 meter. Jag blir jätte rädd och kollar på mannen som står utanför, han skrattar och drar i en spak som gör så att hissen åker snabbare, jag skriker men det kommer inget ljud, Sen krashar jag in i taket, men jag känner ingen smärta,

  Sen vaknar jag….
  Snälla hjälp mig tyda min dröm, jag har drömt den sen jag var 8 år, flera gånger om året, den skrämmer mig och jag vill veta vad den vill ge för budskap….

 56. villemo

  jag drömmt om att jag hoppa ner för 9-11 meters höjd och att jag dog varje gång. den här drömmen har jag drömt 5 gånger

 57. Milla

  Jag brukar aldrig komma ihåg mina drömmar, men inatt drömde jag om att det plingade på dörren och jag varnade mamma från att öppna men hon gjorde det ändå och blev skjuten av en okänd man. Jag vet inte vad han var ute efter, men det var vääääldigt otäckt. Sen vet jag inte om jag var vaken när jag försökte hjälpa min mamma komma undan genom att säga till hur hon skulle fly därifrån säkert, men jag klarade mig hur som helst i drömmen. Vet inte hur jag ska tolka denna dröm, HJÄLP!!

 58. Pippi

  Hej! jag brukar inte drömma så speciellt ovanliga drömmar eller komma ihåg dem men denna var rätt utstående.. Jag och några kompisar blev jagade av en man men lyckades ta oss till en segelbåt vid en hamn, sen när han kommer mot båten slänger vi oss i havet och helt plötsligt förvandlas mannen till en haj och äter upp mina kompisar och till slut är det bara jag som återstår och sedan vaknar jag upp, fortfarande helt skrämd av att hajjen är i rummet.. någon som vet hur man kan tolka detta, svara gärna 🙂

 59. Tonny

  Dröme att jag såg på medan en man jagade katter i en skog. va??

 60. Alva

  Jag drömde om så hemska saker inatt o jag kände aldrig att det var en dröm, var helt säker på att det var verklighet, tills jag vaknade. Drömmen började med att jag åkte till vårat gamla hus där jag växte upp, men som mamma sålde för några år sedan, jag va där med pappa å nån till person o pappas hund, jag lekte med hunden ute på en äng när det plötsligt blev dåligt väder så jag sprang in, himlen såg läskigt mörk ut. Plötsligt försvann alla men min lillasyster å 2 röda hundar (djävulens hundar) står på bron, hundarna sniffar lite på mej sen drar dom, hundarna var gjorde av blod därav det röda å jag fick deras blod på mej och när jag råkade ta på ena hunden så brändes alla mina fingertoppar bort, jag va så himla rädd å fattade att djävulen var ute efter mej. Sen hamnade jag på en psykavdelning men jag mådde inte bara dåligt jag hade fruktansvärda vanföreställningar, ena stunden såg jag allt som alla andra gör å i nästa stund förvrängdes omvärlden å alla människor runtomkring mig fick läskiga suddiga kattutsenden typ å uppträdde hotfullt jag blev så skrämd varje gång att jag letade upp närmsta bord å kröp under å bara satt å skakade å försökte blunda tills allt blev normalt igen, detta hände upprepade gånger och jag blev som paralyserad varje gång. Jag förstog att det var djävulen som gjorde mig detta å hela tiden kunde jag känna en stark doft av blod, kommer ihåg att jag hade lite blod i håret som jag senare försökte tvätta bort precis innan jag vaknade. Det hände så mycke konstiga saker som jag inte hinner skriva upp. Men vad betyder allt det här? Kändes väldigt väldigt verkligt å jag blev mycket skrämd av min dröm! Tacksam för alla ideer MVH/Alva

 61. Drömmar e verkligen spännande, förut kunde jag nästan allt om drömtydning men nu har jag glömt av halva….

 62. HEJ
  Väldigt intressant sida… Länkar den till min blogg, e väl OK?

  ha en bra dag /Marie

 63. Annicka

  Jag drömmer ofta om att jag antingen åker i hissen eller att hissen fastnar och detta känner jag av ett ryck.

  Jag har även drömt att jag föder barn och vad kan detta betyda?

 64. Pingback: Hittade det här.. « DQ's

 65. Frida Naess

  Jag drömde i natt om att jag ammade en bebis som var min (tydligen). Under amningen kände jag hur mjölken spilldes över mig, jag kände även smaken..
  Senare har bebisen vuxit och liknar väldigt mycket min systerson fast yngre.
  Sen minns jag bara hur jag springer upp för en kulle som har mörkgrönt gräs, inte ogräs mer som trädgårdsgräs och sedan finns det barn där som leker och jag leker med dom. Sen vaknar jag.

  Vad tusan betyder detta?!

 66. Linnea

  Hehe, jag är en femtonårig oskuld och drömmer om sex ibland…. Är jag redo för det?

 67. Paula

  Om det betyder att nån nära ska dö när man drömmer att man tappar tänder så måste jättemånga i min närhet ha dött…konstigt bara att jag inte fått veta det å att jag inte saknar nån…
  hmmm

 68. magnus

  jag för sker finna vad massor paddor eller grodor betyder i dröm , och mask i magen .
  någon som vet?

 69. Julia

  Jag drömde att jag pratade med mina kompisar på skolgården innan vi skulle gå hem för dagen, men plötsligt så råkade en av kompisarna tända eld på marken med sin cigg (konstigt nog) så det blev höga elvsådor efter oss, vi letade efter ett hus att gå upp på för att ta skydd, (hur man nu kan ta skydd av att gå upp på ett hus för att det brinner?) men så var det iallafall, och sedan sjönk huset ner till lavan och den var 3 av oss som skulle dö stod det på en skylt brevid.
  Dom som var falskast och elakast sjunkte ner i lavan medans den snällaste av oss överlevde från att bli dränkt ner i lavan.
  Jag såg att jag var den som överlevde och såg sedan dom 3 dränkas ner i lavan i en kista till döds medans jag som hade tur överlevde, ringde direkt min pappa i drömmen och han sa nämligen att det var så överallt, att alla elaka människor dränktes ner i lava till döds (kändes som jordens undergång för elaka människor i drömmen) men han hade klarat sig han med från det.
  Sen dagen efter var allt normalt igen förutom att det var massa människor som hade dött & att det var stora hål över hela världen så man fick passa sig för vart man gick så att man inte skulle ramla ner.
  Jag var rädd för att det skulle hända något igen, att det var min tur att dö, men nej.. det hände inget mera i drömmen, sedan vaknade jag upp och tog detta verkligen på allvar, att det här ska hända på riktigt eller att det hade hänt redan, var tvungen att ringa mamma och pappa för att fråga det konstigt nog (även fast jag vet att det bara var en hemsk mardröm) men drömmen var så pass verklig och jag kommer även ihåg just nu hur det kändes att se människor dö, sjunka ner i lava sådär precis brevid en.
  Dom låg och blundade och sedan var dom plötsligt helt borsta, sen hörde jag en röst att det var jag som överlevde, jag som också låg och blundade och tänkte på att ”jag kommer dö när som helst”

  I slutet av drömmen hörde jag bara pappa säga ”Om detta kunde hända kunde fan Jesus gå på vatten” sen så vaknade jag upp.

  Aja, ville bara dela med mig av min dröm för flera, kanske inte låter så extremt otäxck men det var den verkligen.. speciellt se andra dö sådär.

  Men jag vet dock vad denna dröm tyder och jag har det extremt svårt i livet just nu, kan la vara därför, det står ju att när man drömmer om elvsådår så betyder det oro för väntade förluster och förändringar. Eldsvådor är egentligen inte negativt utan handlar om att lägga saker bakom sig och gå vidare. Det är ett sätt för det undermedvetna att förbereda sig på förändringar

  Det stämmer verkligen, jag måste verkligen gå vidare med vissa saker i livet,

  Tack iaf för att man kan kolla drömtydning på nätet, det är rätt coolt, men jag kunde nästan dock tyda min dröm själv men var endå tvungen att kolla lite på nätet.

  Hehe, sorry för typ världens längsta text men ni behöver inte läsa detta om ni inte vill, fast det kanske ni redan har gjort eftersom ni redan är här längst ner & läser.

 70. Evelina,

  Jag undrar en grej..
  Det är såhär att varje gång jag vaknar, är det enda jag minns av min dröm är han som jag tycker om.
  Samma sak har hänt tre dagar irad?
  Vad betyder det?

 71. Pingback: SOFIE NORMAN » Jag börjar dagen med en förklaring till min dröm

 72. Olivia Rotegren

  Hej! Jag drömmer ofta att jag blir jagad och inatt drömde jag att jag blev jagad av flera älgar, jag vet det låter helt crazy men så är det tyvärr! De började med att jag var hemma sedan sprang jag först på cykelvägar å sen helt plötsligt var jag inne i en affär.. Har sökt efter älg och affär, men hittar inget :/ hoppas du kan hjälpa mig!!

 73. Felicia

  Jag har drömt en dröm en gång, där jag upplevt ungefär samma sak som Julia där uppe. Drömmen var inte alls likadan, men känslan att se folk dö… Veta att man själv ska dö.
  Det var nämligen så att jag stod i en folksamling på baksidan av ett hus som jag och min familj en gång bodde i.
  Allas blickar var riktade mot en man som låg på marken, hotad med kniv av två andra män. Tydligen var den hotade mannen Jesus.
  Plötsligt ändrades drömmen, och jag var den som låg med en kniv hotfullt riktat mot hjärtat. Jag var Jesus.
  ”Nej, snälla!” ropade jag. ”Jag gör vad som helst utom det här!”
  Med det menade jag att jag ville dö på ett annat sätt som inte var fullt så skrämmande.
  Männen gick med på det, och sen byttes scenen ut.
  Nu stod jag på en annan del av tomten tillsammans med min ena lillasyster (då var hon ca 2-3 år), och någon stod framför oss med en sked i handen. På skeden låg det en giftig vätska, som jag då skulle få för att dö.
  Efter att jag fått i mig den, gav personen (har ingen aning om vem det var, eller ens om det var en tjej eller kille) även en sked till min lillasyster, innan jag ens hunnit reagera.
  Nu sitter jag och min syster mittemot varandra i vårt gamla kök. Jag tittar plågat på henne, och tänker att ”Snart ska vi dö…”. Känslan av att veta att man ska dö är hemskt, och otroligt svår att förklara. Att ens lillasyster, helt oskyldig också ska dö… Gör det bara värre.
  Men det hemskaste av allt var att min syster glatt satt och pladdrade och skrattade, utan att ha en aning om vad som väntade…

 74. Privat

  Jag har läst igenom snart vart enda liten drömtydnings grej! Och jag drömmer alltså om tandkräm! (Jag sköter mina tänder + tandhygien) så ja undrar vad min dröm handlar om då! Nån som vet?

 75. Vad betyder det om man blir kidnappad i drömmen? ganska ofta

 76. Jeff

  Jag drömde att jag var på familjemiddag i vårat sommarhus som var 2våningar istället för 1 och mycket större.. det var natt.. hade hela tiden en känsla av att jag är missupfattad och att jag försöker förklara men det går inte dom förstår inte och blir arga. jag drömmer vidare o börjar drömma om min väns far, som av nån anledning var med i min familjemiddag, vet inte hur han ser ut men han var i drömmen en stor stark atlet typ magnus samuelsson, hade även en hund, Atlas en stor rottweiler(har en annan kompis med en pittbull/amstaff som heter Atlas så hur det blev så undrar man)
  under familjemiddagen blir jag även ovän med min väns far och jag står helt plötsligt utanför en grind till hans hus och skriker till denna killen om det jag böev upprörd över vid matbordet innan jag tror han inte ville skicka smöret eller nåt sånt fjantigt. vet inte ens vad han heter, han ropar efter sin hund som kommer springandes mot mig och hoppas upp på mig o försöker bita mig men jag överrumplar och lugnar hunden sen försvann den ur drömmer och jvad var tillbaks i vårat sommarhus igen, fast utanför på altan och huset var svartmålat.. jag ser min familj där inne och morfar kommer ut och ber mig komma in, frågar mig om jag vill ha nåt att dricka, jag ber om whiskey som han tidigare sa att han hade men nu hade han inte det, blev tydligen arg o slängde de tomma glaset han redan gett mig eller mer släppte det till backen och vände på klacken, jag har hela tiden en klump i bröstet.. jag möter min mamma på vägen ut från huset, kommer inte ihåg konversationen men sen är jag påväg till min bil då är jag typ aschton kutcher och har en blå amerikansk bil med övningskörnigsskylt på jag har ändå körkort.. börjar köra och jag är i thailand i pattaya helt plötsligt och kör en annan bil igen vet inte vad för sort men stor. jag återkommer till min familj igen i huset, måste berätta att jag tidigare drömt om typ familjemiddagar och sånt innan där det slutat likadant jag får skiten typ för nåt jag inte gjort o dom fryser ute mig. i den drömmer av nån anledning slog jag min syster och gick ifrån på samma sätt, blev ledsen för skulle aldrig såra min syster jätte tung känsla jag vaknade med den gången.. men denna gången, när jag kom tillbaks till det svarta huset igen kommer inte ihåg det såväl det var det sista som hände men jag blir illa behandlad och blir jätteledsen, orättisa på hög nivå och ingen tror på mig, lyssnar på mig.
  nån som kan hjälpa mig tyda detta? jag vaknade idag för en timme sen ungefär precis lugnat ner mig vart SKITledsen sen jag vaknade inte kunnat sluta gråta.. aldrig vaknat gråtandes innan…
  nån som kan tyda?
  Mvh jeff

  • Jeff

   Glömde att tillägga att jag nyss anntagligen fått diagnosen Aspergers syndrom som har hjälp mig förstå mig själv mycket bättre.. men jag känner så mycket sorg hela tiden som jag inte vet varför, som jag skrev, första gången jag vaknade o hade ont i kroppen av sorg, de gjorde så ont o ja grät… förstog inte varför jag var så ledsen, storgrät länge o funderade över drömmen..

 77. Enlil Kadhem

  Hej! Jag drömmer om allt möjligt.. men nu har jag, varje natt, 3 gånger drömt om vänner. Mina vänner jag inte är kompis med längre. Jag drömmer att vi blir sams igen, vad ska det betyda?

  Kan du svara på mail?

 78. Snacka om att det här lastade av mitt hjärta ordentligt! Har den senaste veckan haft två nätter fyllda av mardrömmar, där det enda jag kommer ihåg är att en av mina bästa vänner nästan dog, och att min kollega faktiskt dog. Med facit i hand känns det rätt logiskt att jag drömmer detta, då jag hoppas/väntar på en stor förändring i mitt liv! Lite jobbigt att meddelandet måste komma på ett så skrämmande sätt bara…

 79. Sara Nilsson

  Drömde härom dagen att jag väntade barn och var i vecka 14 och skulle på mitt första ultraljud. Men jag kände redan ett par innan ultraljudet att det var nåt som inte stod rätt till. Kändes konstigt i magen, Jag försökte att ringa till sjukhuset, Men deras telefon nummer var så krångligt, Gick nästan inte att slå nr. men jag lyckades efter lång stund komma fram, jag berättade vad jag kände, Jag kände rädsla. ångest. Men jag fick komma dit och göra ett test, De visade sig att jag väntade tvillingar. och när dom skulle se hur de var i magen visade sig att dom bara hittade ett hjärtljud! Den ena bebisen var död. Jag vart väldigt ledsen och förtvivlad. Jag grät massor, Men dom ville inte plock ur den döda bebisen. Och efter ett par dagar så skulle jag göra ett till ultraljud och då visade sig att den andra bebisen också var död nu!! =,(
  Jag grät så mycket jag aldrigt har gjort i varken drömmar eller i vakna livet. Men läkarna ville inte plocka ur dom.. Utan jag fick ha mina döda bebisar kvar i magen! Jag kände då ilska, rädsla, och ledsen..
  Och när jag vakande så hade jag gråtit på riktigt. Min kudde var blöt!

 80. Fanny K

  Hej!
  jag drömmer ofta om en kille,men jag vet inte vem det är,Har alldrig sett honom innan?.Det började för ca ett år sen men drömmer fortfarande om honom.Det började när jag var lite förtjust i en kille i min klass.Vad kan detta betyda?tacksam för svar!
  MVH Fanny!

 81. Monika

  Drömde i natt att jag köpte ett radhus, som behövde renoveras. Men det struntade jag i, för jag var så lycklig och nöjd, kände riktigt hur lycklig jag va. Gick runt i hela huset, rum för rum, källaren också och va så glad och nöjd. Och allt som skulle göras. Vad betyder detta?

 82. Intressant läsning, bra blogg.
  Jag har två gånger de senaste månaden drömt om att jag får parkeringsböter.
  Vet dock inte alls vad det kan betyda.

 83. Den med resor stämmer bra på mig ❤ 🙂

 84. Marie

  Hej! Drömde detta i natt:

  Drömde att jag och min karl skulle hämta hans plånbok som han hade ”glömt/lämnat” på nått ställe.
  När vi kom dit satt det en tjej där, vet ej vem. Han hämtade plånboken, visste exakt var den var, sen gick ha och la sig i en säng bredvid tjejen som i sin tur la sig bredvid honom och började pussa på hans kind. Jag blev urförbannad och undrade vad de höll på med, tjejen ryckte till och sa att hon inte sett mig, min karl sa ingenting. Sen åkte vi där ifrån, hem till oss, där sa han sen att han var osäker på mig. Jag förklarade att jag bara älskar honom och inte träffar någon annan, vill bara leva med honom.
  Sen kommer jag inte ihåg nått mer.
  Ska tillägga att min yngsta dotter också var med i drömmen, men hon vara bara där.

  Vad betyder detta???

 85. Anonym

  Jag har fått exakt samma dröm 2 dagar i rad, jag bråkar med några som jag bråkat med i verkligheten och slår ner den ena den jag hatar mest och sen så står hans 6-7 kompisar runt omkring och mina kompisar står en bit ifrån och mina kompisar kollar bara på medans alla hans kompisar börjar gå emot mig jag får ner en till och sen blir jag skjuten och faller ner sen och mina kompisar står fortfarande bara och kollar på och sen så svimmar jag av och då vaknar jag upp på riktigt… Snälla kan någon hjälpa mig att tyda denna dröm?

 86. Ana

  Jag drömde i natt om att jag blev biten av en orm och sedan att jag lekte med en annan orm tillsammans med någon annan.Ormen var röd och svart.
  Vad betyder detta?

  Sedan har jag haft en annan dröm som jag funderat lite på det var natten till måndagen.Då drömde jag att jag skulle skära mig själv i armen/handen för att ge blod eller någon skulle suga blod ifrån mig.

  Kanske någon kan hjälpa mig att tyda dessa drömmar?

 87. Lina

  Hej jag vill gärna få en tolkning till min dröm.

  Jag drömde va att jag va på en fest och sågar det två par en kille och en tjej som har vart ihop ett bra tag. Men vid just denna stund hade något hänt mellan de och jag kom i mitten av allt. Killen ville göra sin tjej avundsjuk så han sa att jag o han kunde va och göra något.
  Jag i drömmen betraktade honom som en vän då ändå om jag hade känslor för honom. Då sa ja visst kan vi va och för att hans flickvän satt där så sa jag att jag kunde föllja med men hon ville inte. I drömmen så kände jag att de var ovänner eller hade grälat om något men ville inte vissa att jag visste.
  Sen efter det hade han gjort slut med sin flickvän tror jag det va och vi hade vart ett par gånger tillsammans. Sen en dag så stack ja till ett tror det va ett grönt långt hus med en ganska så stor trädgård där back av huset.
  Jag letade efter honom i ett tag sen så såg jag hans pappa som klippte gräs så jag gick fram till honom och frågade vart han var men hans pappa hade ingen aning om vart han hade tagit väggen. Sedan så såg jag hans kompisar komma ut från huset och jag frågade de ifall de hade sett han men det hade de inte. Efter en stod såg jag honom gående mot mig jag sprang till honom och kramades . Sen så gick vi till sammans han hade ganska hög musik på och jag tog mobilen för att sänka ljudet men han höjde det igen. Men det var som att jag va rädd för att någon skulle se oss tillsammans. Jag viste också att han inte gillade mig utan han tänkte bara på hans förra flickvän, vilket jag ville prata med honom om men det var alltid något som hindrade mig. Ändå om jag viste att han inte gillade mig så ville jag inte tro på det. Jag sa till mig själv han kommer säkert glömma bort henne men innerst inne viste jag att jag bara försökte övertala mig själv. Jag prata med honom om allting men allt han gjorde va att nicka. Sedan när vi går så ser jag att det plötsligt börjar det komma ut snö och det blev skyligt och man kunde se det på bladen. Men det var som att jag hela tiden var rädd från att någon skulle se oss tillsammans. Sedan ville jag just säga till honom att om du gillar och bara tänker på din förra flickvän så kan du lämna mig ifred för jag tänker inte va med någon som inte gillar mig. Men just då vaknade jag från drömmen och jag han inte säga det som finns inom mig och verkligen berätta för honom hur jag kände .

  Som jag sa förut blir väldigt tacksam om jag får någon tolkning på drömmen tack :)!

 88. E.

  Jag drömmer om fåglar, inte små fåglar utan stora i en storlek av en kråka eller större. Det är aldrig samma typ av fågel, vad ska det betyda?
  Tack på förhand!

 89. Svalan

  Hej snälla hjälp mig
  vet inte vad jag ska ta mig till hade en dröm inatt om mitt ex.

  Började med att jag var stressad, inför förbereda mitt bröllop med min nyvarande han störtade in och var lika stressad som mig jag nämnde det då min mor också var i närheten at jag måste hämta barnen ju, så blev det inte… därefter igen kom jag se klockan och att dagis var stängt tanken slog mig nej min mobil är ju avstängd vart kan dom vara störtade ut på gatan ofattade visst jag deras far måste hämtat mina två äldsta barn och mkt sant såg han bära vår yngsta dotter i sina fotbollskläder och hans vän vår störta tjej som bara ville därifrån jag skrek nej släpp ner mina barn och ge mig tillbaka dom, det gjorde han, och därefter tror jag första hotet kom viskande högt i mitt öra. Du kommer dö.
  Vi satt en del personer vid bordet vet inte om han var där riktigt men där diskuterades att han ville ha allt tillbaka o att min nyvarande bara kunde lämna över det.. vi har ett gemensamt barn med. Men var absolut inte det jag vill. Snart befann jag mig på en trevåningsbuss vi antagligen skulle ha vid bröllopet och exet kom på snabbt berättade åter igen denna gången jag kommer döda dig, och gick ur fortsatt mot fotbollen. Tredje varningen kom sent på kvällensnatten ska o min dotter kom in i hallen hos min familj och skulle låsa ytterdörren då knackade det sammtidigt jag blev chockad men öppnade lite o hon ryckte upp dörren rädslan fick panik inom mig men lungnet återkom snabbt tillbaka då hon stressad, anfådd, rädd talade om för mig du kommer han kommer döda dig.

  Här vaknar jag. Av att yngsta dottern ska matas o ber min karl göra det råkar då säga exets namn o förklarar han berättar då att han haft liknane dröm.

  Jag och exet har gemensam vårdnad men jag har barnen helt då jag bad om socialtjänstens hjälp och polisanmält honom för misshandel. Hos socialtjänsten erkände han och skulle ta hjälp av dom men aldrig vart kontaktbar för att ta emot hjälpen som var överrenskommen och sen skaffade han en annan tjej och jag vill inte uttsätta barnen för något igen därför hade vi överrenskommelse att han inte har kontakt med barnen innan han tagit hjälp.

  Finns det någon nu som kan hjälpa mig?

 90. San

  Hej, hjälpte mig endel! Drömde tex om att jag blev misshandlad inatt.. Så våld.. Hemskt!

  Men sen har jag en fråga. Jag har drömt om Jesus, har mött honom i min dröm. Vad betyder det?

 91. This piece of writing provides clear idea designed for the new viewers of blogging,
  that genuinely how to do blogging.

 92. My

  Hejsan! Jag har oftast mycket obehagliga mardrömmar som kan plåga mig hela nästa dag, i värsta fall i 2 dagar. För 4 nätter sen så hade jag en väldigt obehaglig dröm där jag drömde då att jag och min far blev jagade av 2 personer som jag vet vem dem är på riktigt, & de båda har ett väldigt våldsamt liv de lever. Jag kommer ihåg att jag & min far vi sprang till bilen för att ta skydd & samtidigt som jag ser att de är efter oss så hoppar jag in i bilen men min far hinner inte med. Jag kommer ihåg att den ena personen riktar en bössa mot mig & skjuter mig i foten. Sedan känner jag hur jag långsamt börjar försvinna bort och hur jag liksom ”dör” . Denna drömmen har påverkar mig väldigt psykiskt & jag är livrädd att samma konstiga dröm ska dyka upp igen. Vad kan denna dröm betyda och varför har jag jämt mardrömmar? Är tacksam för svar! Med vänlig hälsning!

 93. Hej ! Undrar om du kan tyda denna drömmen och läskiga händelse därefter !? Väldigt tacksam för svar !!

  Min farmor har fått en propp i hjärnan och ibland kommer hon inte ihåg någonting, inte ens vem hon är gift med eller vilka hennes barn är eller något, men det har blivit bättre nu, men iaf så drömde jag drömde en kuslig dröm inatt och det var att jag var hemma hos farmor och så bakade vi tillsammans och hade jättekul och skrattade och så och jag var glad och lycklig och det var farmor med, men tillslut fick hon ett utbrott, och det känns som om det var på grund av ”sjukdomen” för i drömmen visste jag att hon hade en propp i hjärnan och var glad att jag kunde baka med henne, men utbrottet hon fick var iaf att hon rev sönder en bulle och så blev det tyst och jag blev rädd och hon såg besviken ut och jag var ledsen för hennes skull …….
  Sen slutade drömmen, och det läskiga var att vi var på sjukhuset och hälsade på farmor idag eftersom hon har fått en propp i hjärnan, och exakt dom bakelserna jag bakade med farmor (som vi
  aldrig han äta i drömmen) åt vi idag med henne, och vi skrattade och hade kul precis som i drömmen och plötsligt fick hon ett sånt där litet ”utbrott” och sa en helt fel sak som inte ens passade in i samtalet vi pratade om, och det blev helt tyst och vi sa ”nej farmor det är fel, det är ju tvärtom” men hon envisades och blev tyst och såg besviken ut, och jag är jätteledsen för hennes skull !!! 😥 Jag skulle vara jätte tacksam för svar !! Hoppas verkligen du kan tyda detta på ngt sätt ! Tack i förhand !

 94. Cissi

  Jag har 2 gånger drömt att jag och en ny kollega på mitt jobb har kysst varandra, en gång på fest och en gång hemma hos någon ( vet ej vart). Helt plötsligt känns de som att jag är kär i honom, fast jag knappt känner honom! Blir pirrig i kroppen när jag möter honom… Vad kan denna dröm tyda på??

 95. Tove

  Hej!

  Drömde i natt att jag träffade på mitt ex, som det ganska nyligen tog slut med, via vänner och att han sen pratar med mig och att han vill att vi ska börja om. Hus/boende är även involverade i drömmen.

  Vad betyder denna dröm?

 96. Felicia

  Tjenare! Jag drömde alltid om att jag hade sex med någon som jag inte kände eller med någon jag gillade innan jag skaffade mig kille. Varför drömde jag bara om sex för? Men har inte drömmt en enda sex dröm på typ 3 månader nu.. Och ofta förut så drömde jag om dinosaurier att de ville döda mig, varför?

 97. Pingback: Egypten och svältande katt | nattolk

 98. sandra

  Hej, jag drömmer allt oftare om mitt ex och drömmarna blir mer och mer erotiska och han vill ha mig tillbaka… Jag har inga känslor för honom på de sättet längre. Jag har kollat överallt men hittar ingen förklaring… Hoppas på hjälp, tack på förhand 🙂

 99. hej! jag hade en väldigt konstig dröm inatt, jag drömde att min egna pappa tog stryptag på mig och sedan försökte dränka mig samtidigt, jag blev väldigt rädd och allting kändes oerhört verkligt. snälla berätta vad detta kan betyda??

 100. Hejsan
  Jag hoppas verkligen ni kan hjälpa mig att tolka min dröm.
  Jag drömde om tre olika situationer.
  Den första var att jag blev jagad av okända människor. De ville skjuta mig med ak47 men de missade hela tiden, uppleveved som att de ville döda mig men de lyckades inte.De missade hela tiden! Men sedan kom der en .stor kraftig. tornado och hjälpte mig, och sedan gjorde de slut på hela staden.
  Jag har haft mycket problemem i livet, men de har gått framåt, jag har sökt till högskolan och jag vet inte om jag kommer in, kanske betydar det förändring?
  Andra situationen handlade om min käre vän, hon har hjälpt mig mycket i livet, utan henne skulle jah aldrig klara av allting. Hon betydar så himla mycket för mig
  Hon är gravid och skaföda snart, jag gick fram och gav henne en puss på kinden och kramade om henne, hon såg väldigt sliten ut, hon var trött väldigt trött, tittade på hennes mage, och nej hon var inte gravid längre hon svarade inte när jag frågade om hennes bebis, hon såg helt förstörd ut, hon ska flytta snart kommer inte de henne på ett tag, relationen kommer att upphöra, vad kan detta betyda? Vad tror ni har hänt med barnet och hon själv? Hur tror ni vår relation kommer att se ur i framtiden?
  Hoppas ni kan dela med era tankar. Jaguppskattar allting som kommenteras. Ha en underbar bar afton
  Svara gärna!!!

 101. Inatt drömde jag två gånger om att jag dog i form av olyckor.
  Den ena är att jag kör bil och krockar in i ett träd och verkligen känner hur själen dras ut ur kroppen.
  Den andra drucknar jag när jag ska hjälpa ett barn ur vattnet. Någon som kan hjälpa mig tyda?!

 102. Jag har drömt nu flera nätter i rad att jag ”hoppar” upp långt långt upp i luften, för att sen bara krascha ner mot ofta ett hus eller någonting, men ibland bara marken. Varje gång har någon person som jag vet vem det är men inte känner varit med mig och står liksom och kollar när jag bara kraschar, och när jag landar får den här personen några slags ballonger och lyfts upp i luften. Låter nästan som om jag är underlägsen med folket runt omkring mig.

 103. anomnym

  Jag har drömt flera nätter i rad att jag får ett sms från en kille jag gillar väldigt mycket och i morse såg jag att jag hade fått ett sms av honom. Kan det vara så att jag såg att jag skulle få ett sms av honom, typ att jag såg in i framtiden? Svara gärna!!!

 104. Anonym

  Jag har drömt att en kompis till mig tagit livet av sig. Varje gång hoppas hon ut för ett berg. Hon har haft det väldigt jobbigt på sista tiden med en massa grejer, jag har försökt hjälpa henne och hon mår mycket bättre nu och nu drömmer jag inte att hon tar livet av sig längre. Drömde jag om det för att hon hade det jobbigt och hade självmord i tankarna? Att hon hade tänkt göra det? Tacksam för svar!

 105. anonym

  En natt drömde jag att en hand helt plötsligt tog tag i min axel när jag var helt ensam! Jag skrek och sprang ut! Och vaknade sedan! Någon som kan tyda det? Någon expert? Eller någon som har drömt samma sak? Svara!

 106. Malin

  Jag drömde om en gammal olycklig kärlek. Jag, en nära vän och en kollega var hemma hos honom och drack lite öl. Efter ett tag börjar min vän och han hålla på och de har sex. I slutet av drömmen kommer hans hyresvärd och säger att hon ska sälja lägenheten och jag bestämmer mig för att köpa den. Jag kommer ihåg att jag kände mig djupt sårad, ledsen och hade gråten i halsen. Vad kan detta betyda?
  Han har kommit in och ut i 3 års tid nu, och jag har alltid varit intresserad av honom men inte han…

  Tacksam för svar!

 107. Elin

  Hej jag vet att det är ett gammalt inlägg men hoppas någon läser det här och kan hjälpa mig att tolka mina återkommande drömmar.

  Dom kommer i perioder när jag mår dåligt och då kan jag ha i stort sätt samma dröm fast jag befinner mig på olika platser med olika folk. Det börjar alltid att jag är ute och går själv på kvällen, riktiga vägar som finns där jag bor. Sen kommer det alltid en eller flera killar imot mig, ibland vet jag vilka det är och jag har ofta ett negativt förflutet med dom och ibland har jag aldrig sätt människorna förut så jag ser inte deras ansikten. Står alltid och pratar med mannen/männen på ett lite kaxigt sätt fast jag vet att det snart kommer komma fram en kniv. Jag blir hotad i ca 10 minuter, ibland hotas min familj (oftast en av mina storebröder, alltid samma) fast jag kan inte bry mig minde om dom skadar mig. Sen får jag ett knivhugg i magen och då är det alltid att någon eller något skrämmer iväg mannen/männen och då brukar det finnas två olika versioner. Ena är att det är någon okänd man som kommer för att hjälpa mig eller någon jag känner. Den andra är att dom hör något och dom bara sticker. När det är någon som kommer så vägrar jag alltid att ta imot hjälp och dom får absolut inte ringa efter ambulans men det slutar oftast att dom gör det endå och jag hinner alltid att nästan dö innan ambulansen hinner komma. Ibland tar det slut precis när ambulansen kommer men kände jag dom som hugg mig så slutar det alltid med att jag ligger på sjukhuset och fast jag vet exakt vem det var så vägrar jag säga. När det är så att dom bara sticker så tar jag alltid upp telefon men istället för att ringa efter en ambulans så ringer jag en vän eller mitt ex och berättar vart jag är och ber dom skynda sig och när dom kommer så ligger jag i deras knä och håller på att förblöda och det slutar alltid med att jag precis ska ta mitt sista andedrag sen vaknar jag.

  Jag är en 17 årig tjej som varit deprimerad sen jag var 9-10 och jag förstår att drömmarna hör ihop med det och hoppas att om jag förstod mig på dom så skulle jag förstå mig på mig själv bättre. Jag är tacksam för alla slags svar och är intresserad vad du ni tror att det betyder och om ni har några liknande drömmar.

 108. Donna

  Inatt drömde jag att jag och min pojkvän var på stan o gick, vi gick sedan förbi en bar där han stötte på sitt ex, och ja fortsatte gå och väntade på honom en bit ifrån, när han kommer tillbaka så säger han hur mycket han saknar henne och att hon är hans allt. Vad kan det betyda?

 109. Kerstin Tvingborn

  Hej

  Undrar om någon vet vad det betyder när man drömmer om: ett ex som gått bort, han sitter på min sängkant och vill prata med mig. Har nu drömt det säkert ett tiotal ggr under en månads tid. Har svårt att somna om

 110. Vad betyder det att man drömmer om spöken

 111. Marie Andersson

  Min son drömde om dag och natt som gick väldigt fort, Vi satt i köket och pratade under den tiden blev det dag och natt flera gånger, Det som sonen var som han uttryckte det knäppt var att jag och min sambo hämtade sonens sedan 2009 döda farfar på sjukhuset. Han hade återuppstått från de döda..

 112. Drömde om om att jag sov hos en tjej kompis jag låg där helt själv sen rätt va det är så hör jag att någonting rusade mot mig när jag sov så jag blundade men den lyfte upp det ena ögonlocket jag såg kroppen på den men inte ansiktet när jag fokusera så blev det bara suddigt och rummet va mörkt fick panik och ville skrika och blev helt yr när jag vaknade

 113. Jenni

  Hej! Jag har under en tid nu börjat drömma mardrömmar och dem uppkommer alltid i samma tidpunkt i månaden och alla har liknande händelser som dem hör ihop. Jag drömmer att jag känner mig hotad, jag ska hjälpa någon jag bryr mig om som mår dåligt eller är i fara. Jag ber om hjälp men får alltid nej till svar eller så förstår dem mig inte. Vaknar alltid och skakar och känner mig ledsen, arg, tom … jag vet nästan knappt vad jag känner. Vad kan det betyda?

 114. Hej,
  Jag drömde att min man hade sex i vara sängen med Anna Nicole Smith (HollyWoods FotoModel som dod i 2007 ) pengar i attache väska i sängen. Jag var riktigt arg och brukade med honom i drömmen då tog jag attache väskan och gick ut därifrån.Det var otäckt dröm och vill veta om vad betyder

 115. Hannah

  Hejsan! Det är två killar som jag träffar, kan inte riktigt bestämma mig om vem jag vill ha och ena känner jag mer för än den andra… men han jag känner mer för pratar jag knappt med nu längre för att han mår dåligt för något

  Drömde såhär: Att jag hade tillslut valt killen som jag känner lite mindre för, jag gick med han hem och han hade gjort det romantiskt och vi skulle komma till (sexakten?) Så avbryts akten med att jag hör en bil utanför killens hus och det är han andra killen som står där utanför, han jag känner mer för, vad ska denna drömmen betyda? Tacksam för svar! MVH Hannah.

 116. Hej!

  Jag har googlat och letat överallt känns det som och sen hittade jag din blogg och tänkte att du kunde svara på min fråga.

  För ett tag sen berättade min pojkvän att han drömde att vi hade tjafsat,bråkat och de slutade med att han bet av mig mitt finger…

  Jag kan inte sluta tänka och undra vad det betyder! Har du en tanke kring det?

  Med vänlig hälsning,
  Maria

 117. Pernilla

  Jag hade en jättekonstig dröm nu på morgonen.
  Jag drömde att jag vaknade och att jag hade ett hål i magen, ngt var bortplockat från min tarm. Efter ett tag märkte jag också att mitt högra ben var borta, ända uppe vid bäckenet. Det fanns ingen smärta i drömmen..

 118. sara

  Hej jag har drömt inatt att jag har gått till min gamla vän och hon ställde massa fråger till mig varför jag har lagt bilder på oss på facebook och nakna bilder och varför jag har snackat skit om henne, Hennes man kom sen och sa vad pratar ni om?och det regnade med.. !! vad kan det här betyda?

  Med vänliga hälsning sara

 119. Hejsan! Behöver hjälp med att tyda en dröm.
  En killkompis till mig har drömt att jag försöker gömma mig från min pojkvän och han gömde mig tillsist i en låda, sedan kom pojkvännen in och när han öppnade lådan så blev jag en vit fågel som flög ur den.
  Snälla behöver hjälp. Vad betyder drömmen!???..

 120. Johng700

  Very interesting topic, appreciate it for putting up. cdkkedckdagb

 121. Sara

  Hej, jag brukar vakna av att jag gråter när jag drömmer om min bästa kille kompis, det är ingen dröm som helst jag drömmer alltid om något med hans död och de har jag gjort i flera månader, ibland kan jag drömma dessa drömmer 2-4 dagar i rad och ibland bara 1 gång i veckan. Har även vaknat av att jag har gråtit i sömen varit alldeles svättig och hjärtat slå snabbare och snabbare har även prata i sömnen och sedan vaknat och har inte kunnat somna om, och de sjuka är att de bara händer när jag drömmer om honom. Mina föräldrar har hört mig prata i sömnen men väldigt otydligt. De har hört mig säga, ”lämna mig inte” ”kommer aldrig förlåta mig själv” och även en gång skrikit han namn i sömen. Så nu undrar jag vad det kan ha för betydelse. Kan även på nätterna Gråta av tanken och på dagarna med, det är något som går med mig under dag och natt. Detta har höllt på i flera månader och nu börjar jag bli orolig.

 122. Kan någon hjälpa mig att tyda min dröm som jag hade inatt jag drömde att en kvinna la en förbanelse över mig jag frågade varför hon la en förbanelse över mig. hon sa då att det är för jag inte skall vara rädd när tiden är inne. För vaddå undrar jag snälla hjälp mig tyda denna dröm.

 123. Josefin

  Hej. Jag drömde sjuktläskigt inatt, skulle ha en redovisning (går inte i skolan) och helt plötsligt så kunde jag inte andas, jag försökte och försökte få luft men det gick inte, till slut vaknar jag av att jag tar ett tungt och jobbigt andetag och allting kändes så verkligt. Kan jag ha haft svårt att andas i verkligheten fast att jag drömmer det?

  Vet att tråden är gammal men någon kanske fortfarande läser här 🙂 tacksam för svar

 124. Jag drömde om att jag och mina vänner gick i en korridor i skolan men sen så hör jag en röst från den jag älskar säga jag älskar en tjej från min systers sida. Jag kollar bakom mig och ser han och hans vänner stå vi en spegel när jag kollade på han så kollade han på mig sen vände jag mig om. Men han fortsatt och säga det 2 gånger till och jag kollade bakom mig varje gån och så mötes våra blickar när jag vände mig om sa mina vänner kolla inte bakom dig men jag förstog inte vad de menade. Sen började jag gråta när vi gick ut från korridoren. Jag har drömt om han jag älskar många gånger och jag har kunnat tyda dem men inte den här drömmen. Snälla kan ni hjälpa mig att tyda den här drömmen jag skulle vara evigt tacksam. Snälla jag behöver någons hjälp så att jag ska kunna förstå. Snälla svara så snabbt ni kan tack så jätte mycket om ni gör det!!!!!

 125. sara

  jag har hört folk prata att de har tappat sina tänder i drömmen. Jag har själv drömt att jag har tappat en tand sen nästa dag så dog en av min mormors bror. och nästan alla som jag känner säger att när man tappar sin tand så dör personnen som är nära dig eller den personnen som människor runt omkring dig pratar.

 126. sandra

  har drömt att jag har fått en pojkvän igår natt men jag har aldrig haft pojkvän i hela mitt liv och det är så konstigt. vad kan det betyda???

 127. Varje natt drömmer jag om att jag är en figur som är typ en varg och den ska få elementala krafter oftast är jag i olika världar från filmer jag kollat på om jag till exempel kollat på en film som heter Bionicle så är jag i den världen och om jag kollat på harry potter så är jag samma varg fast jag ska inte få elementala krafter utan jag är harry potters syster som blivit en varg. Är detta konstigt?

 128. annicka sundin

  Hej jag heter Annicka ( annie)
  Jag har en son som drömde om att allt utom golv och soffor , var upp och ner.
  Vad betyder det?
  Och jag drömde om en stor knöl i mitt vänstra bröst närmast mellangärdet, vad betyder det?
  Tack på förhand ! 😃

 129. revsplonk

  Bra guide. Jag blir alltid skjuten i drömmar, helt försvarslös.. Och efter sitter jag ofta mot en vägg eller liknande och blöder ut tills mörkret kommer. Därefter vaknar jag badande i svett.

 130. renate

  Hej!

  Jag har drömt många gånger om ormar, vilket är det djuret jag är rädd för. Ibland räcker det att jag bara sluter ögonen så ser jag en orm.
  Så det har tagit bra länge tid innan man vågar stänga ögonen.

  Men tex, en natt drömde jag att det regna ormar o vissa satt fast i varandra o försökte bita mig o jaga mig, men det dök upp någon och försökte rädda mig.

  En annan gång drömde jag att det kom upp en skallerorm och försökte bita mig, men då var det också någon som räddade mig.

  Och ibland har jag drömt att de ormar överallt, och att jag är ensam, de krälar överallt och jag kommer ingenstans. Och i varige dröm är jag rädd.

  Jag har försökt att leta svar, men kommer bara fram att ormar betyder otur och liknande.
  Men vart kommer in personen som räddar mig?
  Oftast är personen en man.

  Skulle vara tacksam om jag fick en bra förklaring om vad min undermedvetna försöker säga till mig 🙂

  • Kan vara så att du kanske någon gång kommer hamna i hårda och jobbiga tider och så kommer någon och hjälper dig och tröstar dig. Och att dudrömmer om ormar janske är att det speglar någon du verkligen gillar gör något dum mot dig eller (om du är tillsammans med någon) gör slut med dig och det är väll alla rädda för och det är ormarnas mening.
   Bara en gisning 😉

 131. Hej har drömt om att jag o min bästa vän börjar bråka o att vi aldrig blir vänner igen o detta skrämmer mycket pga att jag går igenom en svår period (min bästa vän är En tjej)

 132. Ronja

  Jag har drömt om att jag har räknat i sömnen och när jag vaknat så räknar jag fortfarande och så grät jag… Vad betyder det?

 133. MikaelRahm

  Min tandläkare hade en brunlila stickad munkjacka på sig, mannekänger, visade snurrade…

 134. msa640229@gmail.c

  Jag hade en dröm för ett tag sedan om en liten söt mysig gullig kattunge vitgråsvartspräcklig som sökt skydd i en wellpappkartong med halmstrå på botten helt plötsligt kommer en stor svart korp och försöker sätta på den och jag ser på i drömmen men vaknar innan jag hinner ingripa…

  Vad är dess betydelse???

  Jag trodde nästan att det hade med vädret att göra då jag haft sledgehammer på huvudet med och något med en flytt till Hammarö…

  Mvh/

  MARIA I VÄRMLAND

 135. Annika

  Hej jag drömde att jag fick en bukett blommor och ett trähus i miniatyr av en okänd man som han hade gjort själv. Han hade även skrivit en lapp om att han ville träffas men inte hur som helst då han jobbade som väktare .
  Grejen är den att jag är tillsammans med en man som jobbar extra som väktare /vakt .

 136. Ruhan

  Har varit kär i en kille i över 18 år och tyvärr så är han gift, men här har jag en dröm jag hade med honom som jag fattar inte hur jag ska tolka. Pratade med honom och hans fru och båda var så fina mot mig och bjöd mig hem till sig och sa att dem vill hålla kontakt med mig men jag kände att det var obehagligt och ville lägga på luren.

 137. Vicky

  Hej!
  jag hade en jätte märklig dröm inatt som jag behöver hjälp att tolka.
  Jag va i ett hus med två killar och en tjej jag inte känner. jag va ut i garaget för att hämta nått bland en massa flytt lådor då jag ser en stor råtta.

  Den kommer springandes emot mig och jag blir liv rädd och springer in i köket där grabbarna va. Den följer efter och jag klättrar upp på ryggen på en av killarna och mitt hjärta slår så fort och hårt att killen känner det han med. Råttan försvinner utan att göra någon illa.

  Sen ska jag tillbaka till garaget men då ser jag en jätte stor python orm (typ 6 meter lång och jätte tjock) liggandes på uppfarten mellan köket och garaget. Den är så stor att jag blir liv rädd och går tillbaka in i köket för att varna ett par som ligger och hånglar vid dörren från köket som går in i garaget.

  Plötsligt låter det jätte högt om ormen som fräser och spottar och sen får den tag i en tjej bredvid paret och drar henne till sig och dödar henne. vi försöker att hjälpa henne men ormen är för stark och vann dragkampen.

  Det va så läskigt! va kan det betyda??????

  Tacksam för alla svar….

 138. Katarina

  Drömt samma dröm nu i flera nätter…. varje natt pågår den lite längre; jag är fast i ett låst rum. Kala väggar, kala golv, mer som cement eller liknande. Det finns en blå madrass i rummet, plötsligt börjar två av väggarna röra på sig så rummet blir mindre och mindre. Jag vaknar med panik och känslan av att ha skrikit varje gång; fast min sambo har inget hört säger han….. vad beror denna dröm på????? Någon annan som haft någon liknande?????

 139. Gabbi

  Vad betyder det när jag drömmer att min kompis säger ”vakna” och väcker mig i min dröm och jag vaknar påriktigt?

 140. Anna-Maria

  Hej min mamma har nyss gått bort!
  I natt drömde jag att vi pappa och jag plockade i byrån efter min mamma.
  Översta lådan låg jumprar andra lådan strumpor.
  Men tredje lådan i mitten låg ett par röda och ett par blå tumvantar, bredvid på höger sida under några plagg låg en väska.
  Väskan inne höll en golf resa till pappa.
  Mamma lagt där.
  Vad betyder det? Kan det vara sant! Så verkligt
  Snälla tacksam för ett svar

 141. Monica

  Hej!
  Jag har en dröm som jag drömde inatt, och den har varit i mitt huvud hela dagen och jag försöker att inte tänka på den för den gör mej o konsentrerad. Den är inte så lång men det känns ut som att jag borde förstå den eftersom den aldrig försvinner. Drömmen är så här: jag och flera andra människor inga specifika kompisar/ sambo men jag känner nog dom känns det ut som. Sitter på ett flyg till Haiti. Vi landar på en liten tropisk ö. Helt underbar vi är glada och allt är underbart och vakkert. Allt är så klara starka tropiska färger. Blått grönt och det står ett helt vanligt 2 vånings hus i plank mitt i den tropiska paradiset. Jag känner mig lite förundrad. Inte riktigt vad jag hadde trott. Så vänder jag mig om jag tittar mot fjällen i horisonten att det är kål svart och säger till dom andra som bär sitt bagars in i huset att titta det där ser inge bra ut. Just då jag sa det så exploderar en vulkan och slår in på ön. Jag sitter och klamra meg fast i fönstret högst upp som inte har några rutor. Sen rasar fönstret ut och jag åker i baken jag har inte ont eller skadar meg å sen rasar väggen som fönstret satt i jag går och ställer mej så att jag ska klara mig undan den stora väggen. Sen vaknar jag. Jag har inga känslor om frykt eller rädsla men överraskad istället. Nu vill jag veta vad det är jag drömmer om och hoppas någon annan kan hjälpa mej att förstå. Mvh /Monica

 142. Hjärta

  Hej !
  Jag har drömt om att syrran har en kraftigt skada i sitt hjärta , och hon försöker sy fast hjärtat på plats ?!

  Söker betydelse till det drömmer !

 143. Linda

  Jag minns alla mina drömmar alltid gjort dock så har jag alltid haft sömn problem så vaknar 4-5 gånger per natt och ibland om jag vaknar till mitt i en dröm så kan jag fortsätta drömma vidare på den. Jag kan drömma även att tappa tänder, kattunge som bitter sönder mina fingrar om att det kommer flodvågor över oss. Konstiga drömmar annars drömmer jag om allt möjligt pratar någon om något speciellt på dagen så kan ut drömma om det sen. Enligt sömnskola jag går på är det att vissa människor är känsliga och tar in allt under dagen därför kan man drömma om det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s