En föraning om våren idag!

1176352237.gif

Även på mina breddgrader i norr kan man få en föraning om våren idag. Inte för att jag har varit ut nåt – inte ens på bron, men när jag tittar ut genom mina skitiga fönster – så ser jag en blå himmel, alldeles klar och gul sol som lyser på den mycket vita snön. Så vackert så ni kan inte tro det!! I morse hade jag ju – 14 grader … men nu är det bara kring -4. Jag har öppnat fönstren i flera rum och gluttat upp altandörren en anings. Vill ha in frisk luft – jag har ju för klåden inte varit ut nåt sedan förra onsdagen! Det är ett fågelkvitter också utan dess like … härliga tider, strålande tider. Det är skönt när man går mot ”rätt årstid” tycker jag … känns lite mera vemodigt när man avslutat sommaren och träder in i hösten och går mot vintern, även om alla årstider har nåt speciellt … men visst är våren och sommaren ändå bäst.

Nu har dom varit runt här på området mitt med en lastbil och en traktor – dom håller på att frakta bort snön från kurvorna och alla infarter. Det gör dom varje vår … det är tur det – för när allt börjar tina … ja då blir det vansinnigt med vatten och slask på vägarna. Dom breddar också ut alla vägkanter så att vattnet så småningom skall ha någonstans att rinna iväg.

Jag har varit jäkligt trött idag, ändå känner jag mig betydligt piggare, men jag har ju sovit jäkligt dåligt om nätterna nu. Och så när man inte kan ligga bara för höfterna och ryggfan!! Men har ändå varit tvungen att ligga ett tag och slumra och läsa. Nu måste jag försöka hålla mig uppe resten av dagen … för annars kommer jag inte att kunna sova nåt i natt … för ryggen alltså.

Alltså – ni skulle se det jag ser just nu – blå himmel, vitt hustak där snön börjat att tina och det rinner i stuprännorna. Inga moln så långt ögat ser … längtar ut gör jag.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Babbel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s