Personkemi

img_45ec30f7ecaf5.gif

… vad är det och vad är det som gör att vi människor dras mera till en del människor än till andra. Man kan känna en samhörighet med en del och absolut ingenting mot andra. Man kan känna att man gillar en människa direkt eller så känner man att det är något som inte ”stämmer” mot sin egen person. Är det sånt ”kännande” som är personkemi?

Man går ju ihop med en del så otroligt bra, medans med andra funkar man absolut inte. Man gillar dom inte och ändå har ju inte den andra gjort nåt ”negativt” mot en själv. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som gör att man känner så här.

Antar att alla känt av detta och haft den här känslan inför människor.

Så då kan man ju fråga sig – vad är personkemi egentligen?

Och det känns ju även av på bloggen, fast man inte träffat människorna här! Man känner mera för vissa bloggare än andra … varför? Är det på sättet dom skriver som gör att man blir ”intresserad” och ”tycker om dom”?

Talesättet som säger: Man kan inte älska alla … stämmer nog ganska så bra! Det är klart man kan inte älska alla … men man kan ju lära sig att trivas med dom! Och kunna funka ihop med dom, på jobbet eller annars i samhället.

Personkemi, grubblar vidare på vad det är … hur viktigt är det egentligen? Och är det därför som man valt just den partnern man har – för att man passar ihop?

Lämna en kommentar

Filed under Funderingar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s