Är man lyckligare om man är smal???


Hur är det egentligen med det här?

Rund och glad brukar det ju heta, men stämmer det … knappast alla gånger!

Och att vara smal – är det liktydligt med att vara glad och lycklig? Knappast det heller jämt!

Det är ju klart – om man är smal – så blir ju allt så mycket lättare, bättre kondis kanske, du orkar mera – för du har inga överflödeskilon att bära på. Det är roligare att handla kläder, för alltid hittar du något som passar dig, allt sitter ju perfekt på dig också … eller gör det alltid så? Det finns ju människor som är för smala … och jag tycker väl inte alltid att kläderna sitter bra då … det skall liksom vara lite former, framför allt på en kvinna.

Men det här med humör och kroppshydda – går det verkligen hand i hand alltid? Man kan ju inte alltid påstå att en som är rund alltid också är go´och glad … för inte fan tror jag att man alltid är det om man är rund. Lika lite som att man alltid är nöjd över sin smala kropp heller! Det finns ju människor som äter som en häst och ändå inte går upp i vikt och det finns människor som knappt äter något alls, men ändå går upp i vikt. Det är ju klart – hormonrubbningar, fettförbränningen och balansen i kroppen har blivit påverkad negativt. Hos bägge ”typerna”.

Och det här med att alltid få höra från folk om man är för smal … gud va´smal du är, har du anorexia? Är du sjuk? Även jag har varit vansinnigt smal (dock inte så jag såg ”lidande” ut vill jag påpeka – jag var bara ”snyggt” smal … inga revben som stack ut eller vassa axlar … och har fått höra – du ser ju lidande ut … men detta kom från en som jag tror var avundsjuk – för hon var rund minsann! Du är ju för smal sa hon ofta! Och tydligen så är det så … att det är ”legalt” att säga på detta sättet till en smal person … för dom blir nog inte sårade … som om man skulle säga det till en som är för tjock! Fel fel fel … helt fel säger jag bara! ALLA kan bli sårade, oavsett om man är smal eller rund! Och varför skall folk kunna såra andra, utan att tänka på att dom faktiskt kan göra det, för jag – som smal – kan ju också bli sårad av sådana ord! Hur ofta (aldrig skulle jag vilja säga!) säger andra till en person – vuxen person då – att gud så tjock du är!! För man vet ju om man gör det … att denna människan som är rund, faktiskt kan bli sårad och ledsen! Men det kan ju också en smal människa bli! För man kan vara – både rund och smal – av olika orsaker – det är inte alltid som detta har med matintaget eller saknaden av det … att göra. Det kan vara andra medicinska orsaker till detta!

Oj, mina läsare … ursäkta … det blev ett långt inlägg … men jag har förmågan att ”sväva ut” i det blå och uttrycka mig kanske lite väl mycket … men sån är jag … hoppas ni orkat läsa hit! Då skall ni ha tack för det!

Men vad jag ville ha sagt med detta inlägget, det var … att det finns ingenting som säger att man behöver vara lyckligare över att vara smal än om man är rund. Det är klart … hälsan mår väl kanske bättre om man är ”mittemellan” smal/rund! Om ni förstår hur jag menar med det ordet! Men man kan faktiskt lida av en för smal kropp, likväl över en kroppshydda som är lite större! 

Tack för ordet … 

Annonser

1 kommentar

Filed under Fråga

One response to “Är man lyckligare om man är smal???

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s