Måndagssurr

regn.gif

Gud vad denna s k semestern alltid springer sin väg, utan att jag hinner med den. Man har alltid så mycket förväntningar, så mycket som man tänker hinna med och så blir det inte ens hälften av det som man gör! Varför är det jämt så undrar jag?

Första semesterveckan varvar man ner och vill bara va´och ta det lilla lugna, sedan sätter man igång om vädret så tillåter, med allt som skall göras ute och visst har vi hunnit med en hel del här ute på gården våran, men inte allt som skulle göras. Min man skulle fixa till kring husgrunden, rasskydden alltså. Men det måste grävas upp och inte f-n är det nåt kul när det regnar bara. Och när det var så där varmt, ja då var det alldeles för varmt att hålla på. Vi var ju ändå ute och grävde och skottade jord i landen, man höll ju på att få dåndimpen av värmen!

Och inne finns det ju hur mycket som helst att fixa i skåp och lådor och garderober. Rensa bort oanvända kläder, skor och väskor till exempel. Det är bara att sätta igång … är ju skönt att få bort sånt. Och så dom här hoppets-skåp och lådor som man har, dom behöver också städas i. Men det är ju sååå tråkigt, men ändå välbehövligt och nödvändigt – får se om jag ids sätta igång sen idag, för vädret är ju fortfarande piss!

Halva semester har ju gått nu … bara två veckor kvar av den underbara tiden som kallas för semester! Buuu …. tråkigt och trist och alldeles fruktansvärt är det! Ett helt år till nästa långsemester …

En annan sak som jag tänker på – det är – varför är sista semesterveckan alltid ”gruvarveckan”? Man förbereder kläder och sånt som skall till jobbet, man vill inte tänka på att det snart är jobbedax … man gruvar sig … hmm undrar just om det ordet förekommer i södra delen av Sverige?

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Vardagen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s