Varför sparar man på så mycket saker?


Har ni märkt det här också … att vissa saker – dom kan man bara inte förmå sig att göra sig av med, även om man aldrig någonsin använder dom, man har sakerna undanstoppade i skåpar och lådor, på vinden och i förrådet. Men inte kan man kasta dom eller ge bort dom! Utan ha kvar dom till varje pris som helst – det skall man! Varför – jo vissa saker är det ju av sentimentala skäl som man behåller, man kan ha ärvt dom eller fått dom av någon speciell person. Man har fyndat sakerna på loppis … man kan till och med ha hittat dom i någon container! Dom är ju ”fina”.

Men nog är det väl ändå konstigt så mycket saker man har i ett hem – SOM ALDRIG ANVÄNDS, eller ens är framme så att man åtminstone får se dom någon gång! Jag har flera skåpar i köket där det är fullproppat med ”arvegods” … sen har man ju grejer från två håll också när man flyttar ihop en gång och dessutom så köper man ju tillsammans nytt! Ja herregud … vilken samlare man är – vi människor, eller hur!

Jag undrar hur många saker som man faktiskt använder regelbundet eller åtminstone nån gång, som finns i ett hem och hur många saker man aldrig använder? Det blir en väldans stor differens skulle jag tro! Orkar inte kolla – för det skulle ta alldeles för lång tid för mig det …

Men varför samlar vi människor så mycket … vill vi omge oss med fina, vackra, dyra, billiga saker … eller vad beror det på?

Är det kanske fel i någon gen hos oss … eller är det arv från urminnes tider – när människorna skulle samla nötter, frön och annat för att överleva?

Nåt förslag kanske …

Har ni också samma samlarproblem?

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Fråga

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s